Dva dana ispunjena zborskim pjevanjem: Večeras zborski dani, sutra smotra zborova Liburnija kanta @ Opatija

ARHIVA

Večeras, u subotu, u velikoj dvorani centra Gervais u 19 sati počinju ”Zborski dani u Opatiji”, a u nedjelju se na maloj sceni Ljetne pozornice održava 6. liburnijska smotra zborova ”Liburnija kanta” s početkom u 20 sati. Ulaz na obje manifestaciji je besplatan.

Opatija – Zborska pjesma zavladat će Opatijom narednih dana jer u organizaciji pjevačkog zbora DVD-a Opatija održat će se dvije zanimljive manifestacije: večeras, u subotu, u velikoj dvorani centra Gervais u 19 sati počinju ”Zborski dani u Opatiji”, a u nedjelju se na maloj sceni Ljetne pozornice održava 6. liburnijska smotra zborova ”Liburnija kanta” s početkom u 20 sati. Ulaz na obje manifestaciji je besplatan.

Zborski dani u Opatiji ove će godine doživjeti svoje drugo izdanje, a kako su istaknuli organizatori, cilj ove manifestacije je obogatiti Opatiju i njenu turističku ponudu dodatnom vrijednošću amaterskog zborskog pjevanja. Ovime se nastoji promovirati kulturne vrijednosti koje su prisutne u Opatiji gotovo pedeset godina te čine njezin prepoznatljiv identitet.

Ove godine sudjelovat će šest zborova iz Hrvatske i Slovenije, izvodeći zborske pjesme iz svog bogatog glazbenog repertoara. Dirigenti su Davide Circota, Andrea Kopri, Vilko Majerič, Ivor Prajdić, Damir Smerdel, a pijanista Ivan Bošnjak.

Sutra se na maloj sceni Ljetne pozornice održava 6. liburnijska smotra zborova ”Liburnija kanta”.

– Kao što i sam naziv označava riječ je o manifestaciji koja okuplja amaterske zborove iz liburnijskog kraja. Smotra nema za cilj organizirati natjecanje već dugoročno njegovati amatersko zborsko pjevanje i prepoznatljiv glazbeni izričaj u kulturnoj baštini Opatije. Smotra je započela svoje „putovanje“ u Matuljima 2012.godine te se svake sljedeće godine održavala u drugom gradu, sjedištu pojedinog zbora, kazali su organizatori.
Dirigenti su Nedeljka Srebovt, Ariana Bossi, Metoda Sironić, Saša Matovina i Damir Smerdel, pijanist Ivan Bošnjak, a voditeljica Nina Dukić.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!