Dva dječaka teško ozlijeđena na nogometnom igralištu @ Opatija

Liburnija.net: Igralište nogometnog kluba Opatija

Na utakmici pionira igrač Naprijeda je zaradio dvostruki prijelom noge, a igrač Opatije lom ruke i potres mozga nakon udarca u zid, pa nije jasno kako se za vatromet u Opatiji može izdvojiti 250.000 kuna (toliko godišnje dobije NK Opatija, klub sa najvećim brojem djece, oko 200 polaznika omladinskog pogona), a teško je za sigurnost djece na stadionu u vlasništvu grada izdvojiti 50.000 kuna, istaknuo je Zdravko Šimić, tajnik Nogometnog kluba Opatija.

Opatija – Mlađi i stariji pioniri protekle subote ugostili su na svojem travnjaku svoje vršnjake iz Hreljina. I dok su mlađi pioniri uvjerljivo slavili i radovali se svom uspjehu, stariji pioniri morali su se zadovoljiti s remijem, ali i suočavanjem s dvije teške ozljede svojih kolega. Naime, utakmicu starijih pionira obilježile su dvije teže ozljede mladih igrača, a najgore je prošao mladi Mateo Bruketa iz Hreljina.

Zdravko Šimić

– Teška ozljeda mladog igrača Naprijeda splet je nesretnih okolnosti, dok za ozljedu igrača Opatije, odgovornost prije početka natjecateljske sezone 2012/2013 preuzeo je Grad Opatija koji, kao vlasnik igrališta, a na zahtjev Komisije za pregled nogometnih igrališta pri HNS Rijeka, nije otklonio nedostatke (odnosno zaštitio upravo betonske dijelove oko igrališta u koje je nesretni dječak udario). Pokazalo se još jednom da za nesreću ne treba puno, kao i da Grad Opatija, očito nema “sluha” kad je sport, a posebno Nogometni klub Opatija u pitanju. Na dopis Komisije za pregled igrališta, kao i dopis NK Opatije, gradske službe (tehnički odjel) reagirale su neprimjereno i bez imalo dobre volje te su odbili ispraviti i otkloniti uočene nedostatke na nogometnom igralištu. Na negativnu reakciju (i dopis u kojem je umjesto objektivne procjene potencijalne opasnosti za zdravlje djece i postavljanje zaštite, koja se koristi i na drugim igralištima za koju je nogometni klub dobio i konkretnu ponudu, prevladala najprimitivnija “filozofija” kako se za oblaganje betonske ograde moraju postaviti materijali koji su otporni na sve atmosferske prilike i kako ti materijali moraju imati odgovarajuće certifikate) Tehničke službe Grada Opatije. Komisija za pregled igrališta odobrila je NK Opatiji organizaciju i odigravanje službenih utakmica do 31.12.2012.g, uz posebnu napomenu, da će u slučaju bilo kakve nezgode za vrijeme odigravanja nogometne utakmice na igralištu NK Opatije, odgovornost preuzeti Grad Opatija, kazao nam je Zdravko Šimić, tajnik Nogometnog kluba Opatija.

Prema Šimićevim riječima sigurnost djece trebala bi biti na prvom mjestu.

– Nije jasno kako se za vatromet u Opatiji može izdvojiti 250.000 kuna (toliko godišnje dobije NK Opatija, klub sa najvećim brojem djece, oko 200 polaznika omladinskog pogona) koji se “ispali” u roku od 2 sata, a teško je za sigurnost djece na stadionu u vlasništvu grada izdvojiti 50.000 kuna! Da li ćemo čekati da se dogodi slučaj sa najgorim posljedicama, kao što se dogodilo u Zadru, da bi reagirali i tko će onda preuzeti odgovornost, dodao je Zdravko Šimić, tajnik opatijskog kluba.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net