Dva nova kazališna koraka: U petak rasprodani Spektakluk, u subotu Janko i čarobni grah @ Opatija

spekatakluk_predstava_2016

U subotu ponovo na red dolaze oni najmlađi – u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer gostuje zagrebački Teatar Poco Loco s pričaonicom ”Janko i čarobni grah”, koja počinje u 11 sati i namijenjena je djeci od tri godine ili starijoj.

Opatija – Dva nova koraka u svom planu ”Do proljeća u sedam koraka” učinit će Festival Opatija ovog vikenda – u kazališnoj sezoni koja se sastoji od sedam događanja od kojih je posljednje točno dan prije službenog početka proljeća, idućeg petka i subote održat će se po jedna predstava za odrasle i ta djecu.

Na trećem koraku, u petak 4. ožujka u 20 sati publika će kročiti u duhovit svijet ”Spektakluka”. U dvorani hotela Adriatic gostuje Satiričko kazalište Kerempuh iz Zagreba s novim hitom uigranog i poznatog glumačkog dvojca, Tarika Filipovića i Renea Bitorajca, pojačanog redateljem, kolumnistom i vrlo često dežurnim intelektualcem, Zoranom Lazićem. Njihov glazbeno-scensko-tragično-komični spektakluk (s naglaskom na luk kao kod riječi lopovluk, bezobrazluk ili prostakluk) promišlja društvo spektakla u kontekstu činjenice da se svijet u posljednih dvadesetak godina promijenio više nego li u jednom povijesnom razdoblju.

Svaku aktivnost Bitorajca i Filipovića prati velik interes publike, stoga ne čudi što je predstava već rasprodana.
U subotu ponovo na red dolaze oni najmlađi – u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer gostuje zagrebački Teatar Poco Loco s pričaonicom ”Janko i čarobni grah”, koja počinje u 11 sati i namijenjena je djeci od tri godine ili starijoj.

– Četvrti korak ka proljeću napravit ćemo ponovo uz naše Pokolokovce koji će nam ispričati priču o razigranom i pomalo naivnom mladiću Janku. Zašto Janko tri puta odlazi kod strašnog diva? Kako to da ga se ne boji? Jel to zato što je neustrašiv? Ili su mu se polupali lončići? Kako će završiti Jankovi pohodi u divove dvore? Hoće li mu čarobni grah donijeti pravo bogatstvo saznat ćemo uz Tajanu Vukelić Peić koja će nam pokazati kako zvuči harfa, kazao je Aleksandar Monar iz Festivala Opatija.

Cijena ulaznice je 10 kuna, a mogu se kupiti u pretrodaji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici, antikvarijatu Ex Libris u Rijeci, putem interneta na mojekarte.hr ili pred paviljonom sat vremena prije početka programa.

janko_carobni_grah

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!