Dva prvenstva u briškuli i trešeti @ Mošćenička Draga


Ove je godine jednoličnoj i dosadnoj zimi prkosila tradicionalna zabava u krugovima lokalnog stanovništva. No pored lokalnih zaljubljenika u igru na karte, ove su godine turnire u briškuli i trešetama posjetili i brojni igrači iz susjednog Lovrana, Opatije, Rijeke pa i Istre.
Mošćenička Draga – Prvi je turnir održan 14.01. u Konobi Slamnjaki. Učestvovalo je dvadeset parova. Bilo je to III zatvoreno prvenstvo Općine za 2012. Prvak općine za 2012. godinu je par Salković (Brunić) – Lazarić (Panin). Drugo mjesto osvojio je par Peršić (Jovo) – Bradičić (Veli Jože), dok je treće mjesto osvojio par Bošnjak (Brunić) – Mikleus (taksist), a četvrti su bili Bradičić (Baćac) – Lazarić (Jože poštar). Sponzori prvenstva su Turistička zajednica Mošć. Draga, Općina M. Draga, konoba Slamnjaki, privatni ribar Krnetić Robi, te Kord d.o.o., koncesionar muzeja u Mošćenicama.

Liburnija.net: Jake vološćanske snage - Medica & Tex


Sedam dana nakon ovog turnira organizirano je II otvoreno prvenstvo Općine Mošćenička Draga u Buffetu ”Sportsko” u M. Dragi. Učestvovao je rekordni broj igrača, odnosno 53 para iz cijele regije. Pobjednik turnira je par Medica – Vukušić, drugi su Vukelić – Mauerl, treći Vukelić – Ivanković, pobjednici prvog prvenstva prošle godine, dok je četvrti par Šepić – Kukurin. Sponzora je bilo također u velikom broju, no spomenimo možda one najvažnije – to su TZ M. Draga, Općina M. Draga, Kord d.o.o., Annalinea d.o.o., Talijanska zajednica M. Draga, Buffet Sportsko, Mesnica Damir Matulji, Barocco caffe, te mnogi privatni donatori i obrtnici koji su uveličali ovu tradicionalnu manifestaciju.
Voditelj i glavni organizator oba turnira bio je Dušan Rubinić – Kožul. Ovim putem pozivamo sve parove za slijedeću godinu na oba prvenstva, koja će se organizirati gotovo u istim terminima.
Riccardo Staraj / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net