Dvadeseta obljetnica Oluje i blagdani koji se slave 5. kolovoza obilježit će se prigodnim programom @ Opatija

Arhiva

Arhiva

Tijekom dva dana – 4. i 5. kolovoza – održat će se memorijalna i svečana događanja, dok će se 8. kolovoza održati i sportske aktivnosti.

Opatija – Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, kao i 20. godišnjica Vojno-redarstvene akcije ”Oluja” obilježit će se i u Opatiji prigodnim programom u organizaciji opatijskog ogranka UDVDR-a, i uz pokroviteljstvo Grada Opatije.

Tijekom dva dana – 4. i 5. kolovoza – održat će se memorijalna i svečana događanja, dok će se 8. kolovoza održati i sportske aktivnosti.

polaganje_vijenaca_domovinska_2014

Program počinje 4. kolovoza u 8 sati polaganjem vijenaca u more u čast poginulih branitelja u Luci Opatija, da bi se nastavio otvaranjem izložbe na prvom katu zgrade opatijske tržnice u 9 sati. Izložba pokazuje fotografije s ratišta od 1991. do 1995. Istoga dana, u 10 sati delegacije će odati počast poginulim braniteljima i položiti vijence kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima uz Vilu Antonio.

Za sam dan praznika i 20. obljetnice, 5. kolovoza, u Opatiji je predviđen svečani mimohod u 18 sati u kojem sudjeluju članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Mimohod počinje od hotela Ambasador i završava na Slatini, a odvijat će se glavnom opatijskom ulicom, pa su kao i svake godine pozvani i građani da se pridruže mimohodu.

Kolonu u čast praznika koji se obilježavaju 5. kolovoza predvodit će po ustaljenom običaju pripadnici Zastavnog voda.
Po završetku, ceremonija predviđa dizanje zastave na jarbol na Slatini. Nakon toga, s početkom u 20h na plaži Slatina počinje koncert na kojem će nastupiti brojni izvođači: Puhački orkestar Lovran, Mirjana Bobuš, Karin Kuljanić, Mario Battifiaca, Šajeta, Dule i Bonaca, Folklorni ansambl Zora, Antonio Krištofić, Salpa, Ženska klapa Volosko, Ženska klapa Kamelija, Muška klapa Opatija, Vokalno- instrumentalni sastav Krematorij i David Daniel.

Program će završiti 8. kolovoza kada će se održati takmičenja u boćanju, streljaštvu, šahu, pikadu i kartama na Boćariji Opatija i na Streljani Volosko.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!