Dvanaesto izdanje regate tradicijskih barki na jedra za Trofej “Nino Gasparinic” ovog vikenda u Lovranu

Osim smotre, izmjere i regate ovog petka upriličit će se spuštanje obnovljenog drvenog lovranskog guca iz 1945. godine vlasništva Ivanke Mladenić iz Viskova koji je obnovljen u okviru europskog projekta “Arca Adriatica” te pasare iz 1931. godine koja je obnovljena samostalno vlastitim radom i sredstvima vlasnika Maria Basana iz Lovrana.

Lovran – Ovogodišnje dvanaesto izdanje regate tradicijskih barki na jedra za Trofej “Nino Gasparinic” održat će se u petak i subotu, 18. i 19. lipnja u Lovranu. Natjecanje organiziraju članovi lovranske Udruge “Naš Lovran – Lovrana nostra” – sekcija “Lovranska lantina”. Program započinje u petak, u 10 sati smotrom deset lovranskih drvenih tradicijskih barki ispred restorana Kvarner na pristaništu. Nastavit će se izmjerom barki za katalogizaciju što će se koristiti za virtualni muzej barki s područja Kvarnera i Istre. Istog dana u 17 sati upriličit će se spuštanje obnovljenog drvenog lovranskog guca iz 1945. godine vlasništva Ivanke Mladenić iz Viskova koji je obnovljen u okviru europskog projekta “Arca Adriatica” te pasare iz 1931. godine koja je obnovljena samostalno vlastitim radom i sredstvima vlasnika Maria Basana iz Lovrana. Od 17 do 19 sati na lovranskom pristaništu predviđa se održavanje dviju radionica i to radionicu male brodogradnje i radionica za izradu kormila – argole u koje se mogu uključiti svi oni koje to zanima ili imaju potrebu nešto novo naučiti.

Subotnjim programom predviđeno je u 10 sati spuštanje barki u more za regatu, prijava natjecatelja , ribarska marenda i sastanak timunjera. Start regate predviđa se u 12,00 sati na morskoj pučini ispred lovranske rive organizator očekuje 12 domaćih barki Udruge lovranska lantina te 9 posada iz Rovinja, Fazane, Krka, Ičića i Mošćeničke Drage. Uz povoljne vremenske uvjete i dovoljno jak vjetar za očekivati je posjetu brojnih ljubitelja drvenih barki ove jedinstvene regate koja će se moći pratiti s obale. Podjela nagrada uz zajedničko druženje natjecatelja na rasporedu je u 17 sati.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net