Dvije stotine najboljih u Hrvatskoj: Održano primanje za najuspješnije učenike i mentore @ Rijeka

Među nagrađenima su bili i učenici klavira SGŠ “Mirković” iz Opatije – Silvestar Pulić i Massimiliano Marcel sa svojom mentoricom Nataliyom Marychevom.

Rijeka – Svečanim prijemom učenika i njihovih mentora koji su u školskoj 2017/2018. godini na natjecanjima i smotrama u znanju, vještinama i sposobnostima osvojili prvo mjesto na državnoj i međunarodnoj razini, Primorsko-goranska županija još je jednom istaknula važnost vrednovanja izvrsnosti u procesu obrazovanja.

Silvestar Pulić i Massimiliano Marcel sa svojom mentoricom Nataliyom Marychevom

Župan Zlatko Komadina i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin uručili su prigodne darove učenicima i mentorima osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova te Saveza školskih sportskih društava s područja Primorsko-goranske županije.

Župan Komadina istaknuo je važnost jučerašnje svečanosti.

– Svečani prijem tradicionalno je okupljanje naših učenika osnovnih škola sa njihovim učiteljima i mentorima koji daju jedan doprinos više možda nego neki drugi. Natječu se u raznim disciplinama, od sporta do matematike, fizike, lidrana, književnosti, recitacija, svirke, tako da imamo sjajnu generaciju. Dvije stotine njih su prvi u svojim kategorijama u Hrvatskoj i međunarodnim natjecanjima. Mislim da je red okupiti djecu koji žele više, koji shvaćaju da moraju uložiti u sebe, i hvala svim učiteljima koji u tome doprinose, rekao je Komadina.

Među nagrađenima su bili i učenici klavira SGŠ “Mirković” iz Opatije – Silvestar Pulić i Massimiliano Marcel sa svojom mentoricom Nataliyom Marychevom. Oni su u svibnju nastupili na 6. međunarodnom glazbenom natjecanju “Citta di Palmanova” u Italiji i osvojili Primo premio (prvu nagradu) u kategoriji kandidata od 14 do 19 godina.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!