FOTO: Dvije stotine sudionika na Mama i beba maratonu @ Učka

Arhiva Liburnija.net: Mama i beba Učka maraton

Arhiva Liburnija.net: Mama i beba Učka maraton

Ovogodišnji ”Mama i beba Učka maraton” organiziran je u suradnji Udruge Spiritus Movens i Parka prirode Učka, te uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i Grada Opatije, a čitava je priča imala i humanitarnu notu. U nastavku teksta možete pogledati nekoliko fotografija.

Učka – Popularni ”Mama i beba Učka maraton”, nakon niza prebacivanja i ”kombiniranja” s terminima zbog loših vremenskih uvjeta, napokon se održao ove nedjelje na učki. Više od dvije stotine sudionika – roditelja i djece iz svih krajeva Hrvatske – ”prođiralo” je kroz prirodu sedam kilometara dugom (i sedam u povratku) cestom od restorana Dopolavoro do samog vrha najveće kvarnerske planine. Već šest godina zaredom ovu manifestaciju organizira Udruga Spiritus Movens iz Opatije.

– Ovom akcijom želimo prenijeti poruku svim obiteljima o važnosti boravka u prirodi i rekreacije, i to već od najranije dobi. Od prvog izdanja 2008. godine kada smo krenuli sa tridesetak sudionika, danas smo došli do njih dvije stotine, što doista svjedoči o popularnosti, kazala je uime udruge Milena Obradović Konjevoda.

Ove godine, uz samu utrku, uvedeni su i neki noviteti – na startu manifestacije mogla se kušati zdrava hrana, a prije početka utrke održane su edukativne i likovne radionice, vježbanje Body tehnike i učenje tehnike ”baby handling”.

Ovogodišnji ”Mama i beba Učka maraton” organiziran je u suradnji Udruge Spiritus Movens i Parka prirode Učka, te uz pokroviteljstvo Primorsko-goranske županije i Grada Opatije, a čitava je priča imala i humanitarnu notu jer će se prihodom od organizirane tombole pomoći četverogodišnjoj djevojčica iz Rijeke koja pati od cerebralne paralize.

[nggallery id=788]

Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: Ivan Požarić

error: Content is protected !!