Dvije tisuće pacijenata od danas ponovo ima dostupnu liječnicu – S radom je krenula nova ordinacija u sklopu lovranskog Doma zdravlja

– Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli u rješenju ove situacije. Od građana koji su svojim potpisom iskazali svoje neslaganje s gašenjem liječničke ordinacije, do predstavnika medija koji su izvješćivali o njoj. Damir Zuanović koji je osnovao grupu i vodio i koordinirao sve aktivnosti – svaka čast, istaknuo je Simonič.

Lovran – Ponovno je krenula s radom nova ordinacija u sklopu lovranskog Doma zdravlja. Dom zdravlja PGŽ preuzeo je ordinaciju i sve pacijente doktorice Dragane Marković. Romina Piutti Sterija nova je doktorica, dok je sestra Virna Vučić nastavila raditi u istoj ordinaciji. Na ovaj način je okončana naizgled bezizlazna administrativno-zdravstvena situacija.

Podsjetimo, nakon iznenadnog zatvaranja ordinacije s preko 2.000 pacijenata lovranski načelnik Bojan Simonič je prošli ponedjeljak sazvao hitan sastanak s predstavnicima Primorsko-goranske županije, doma zdravlja PGŽ te Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje – kada su dogovorene smjernice kako razriješiti ovaj problem. Tada se očekivalo da će rješenje uslijediti kroz dva do tri tjedna, no nakon niti deset dana ordinacija je ponovno započela s radom.

– Zahvaljujem svima koji su na bilo koji način pomogli u rješenju ove situacije. Od građana koji su svojim potpisom iskazali svoje neslaganje s gašenjem liječničke ordinacije, do predstavnika medija koji su izvješćivali o njoj. Damir Zuanović koji je osnovao grupu i vodio i koordinirao sve aktivnosti – svaka čast! Dvije osobe iz zdravstvenog sustava su se posebno dokazali i pokazali da nakon što sjednu za isti stol sve probleme se može riješiti – to su Vladimir Mozetič ravnatelj Doma zdravlja PGŽ i Avelino Baretić voditelj regionalnog ureda HZZO-a – i da smiju i mogu tako pristupati drugim problemima vrlo brzo bi bili uređena država. Hvala još jednom svima, a Romini želim puno uspjeha u radu, istaknuo je Simonič.

error: Content is protected !!