Dvjestotinjak prvašića prvi put u klupama – Započela nova školska godina @ Brešca, Liburnija

prvi_dan_skole_prvasici_2015_bresca (3)

U Brešcima nove su učenike dočekali kolege iz drugog razreda koji su lani sjedili na njihovim sadašnjim mjestima i koji su ih kratkim pjesmicama i recitacijama upoznali sa svime što ih čeka u budućim školskim danima.

prvi_dan_skole_prvasici_2015_bresca (4)

Brešca – Nova školska godina počela je jučer za nekoliko tisuća liburnijskih osnovnoškolaca, među kojima je i dvjestotinjak prvašića koji su se prvi puta susreli sa školskim učionicama i zasjeli u klupe u kojima će provesti idućih osam godina.

Opatijsku osnovnu školu Rikard Katalinić Jeretov pohađa 570 učenika, od čega 60 prvašića, dok matuljsku školu Dr. Andrija Mohorovičić pohađa ukupno manji broj učenika – 520 – no Matuljci bolje stoje s prvašićima jer ih je ove godine u školu krenulo 75. Kada im se pribroji dvjestotinjak učenika Osnovne škole Drago Gervais iz Brešci, među kojima je dvadesetak prvašića, jasno je da je na čitavom području Matulja, jedinom na liburniji na kojem djeluju dvije osnovnoškolske ustanove, najveći broj djece u sustavu obrazovanja.

prvi_dan_skole_prvasici_2015_bresca (1)

Pojedinačno najveća škola, pak, ona je u Kastvu koja nosi ime Milana Brozovića i koju pohađa 675 učenika, dok Osnovnu školu Viktor Car Emin u Lovranu, kojoj gravitira i područje Mošćeničke Drage s područnim školama u Brseču, Mošćenicama i samoj Dragi, pohađa oko 350 učenika od čega pedesetak prvašića.

Svim svojim novim učenicima škole su se predstavile prigodnim programima kojima su upoznati sa školskom okolinom, a iako ispočetka pomalo začuđeni, prvašići su se brzo uklopili u tu ”obrazovnu priču”. U Brešcima, gdje je nove učenike – danas još u pratnji roditelja – zateklo naše ”oko kamere” u lijepo uređenoj učionici dvadesetak ”đaka prvaka” uz učiteljicu i predstavnike školskih stručnih službi pozdravila je i ravnateljica Dijana Pažin, ali i kolege iz drugog razreda koji su lani sjedili na njihovim sadašnjim mjestima i koji su ih kratkim pjesmicama i recitacijama upoznali sa svime što ih čeka u budućim školskim danima.

prvi_dan_skole_prvasici_2015_bresca (2)

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!