Eda Mihovilić: ”Kolaž – kolač realnosti“ @ HMT

mihovilic_sm…izuzetno uspješne dekoracije, uvijek nove, svježe i maštovite svjedoče zanatsko majstorstvo i talent…

…svoj rad predstavila je u nekoliko ciklusa: barke, regate, palme, lungomare, Kastav, Lovran, Grožnjan, mrtva priroda, lutke…

Opatija – Hrvatski muzej turizma je u četvrtak, 28. travnja 2011. god. u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u Opatiji s početkom u 20 sati priredio otvaranje izložbe opatijske umjetnice Ede Mihovilić – ”Kolaž – kolač realnosti“.

– Umjetnica voli primorski ambijent, ali i mistične vedute terre incognite, urbane aglomeracije, ali i prirodnine. Voli kamen i oblak, zemlju i more, rosu i svitanje, maslinu i trešnju. Voli lelujavo palmino lišće i napeto jedro do puknuća jarbola i sartija, porčili su organizatori iz Hrvatskog muzeja turizma.

Iznjedrila je nekoliko ciklusa: barke, regate, palme, lungomare, Kastav, Lovran, Grožnjan, mrtva priroda, lutke. Slike gradi s lakoćom, od profinjenih sastojaka poput najfinijeg i dekorativno urešenog kolača, rado koristeći tehniku kolaža. Nakon likovnog obrazovanja, umjetnica se dugo bavila aranžiranjem.

Izuzetno uspješne dekoracije, uvijek nove, svježe i maštovite svjedoče zanatsko majstorstvo i talent. Svaka pojavnost i svaki predmet može biti umjetnost u rukama nadahnutog znalca. Eda Mihovilić intuitivno slijedi inspirativni poriv i vlastiti likovni izričaj koji se sada u čisto-slikarskom potpuno oslobodio i zasjao punim sjajem.

Eda Mihovilić, podrijetlom iz Lovrana, rođena je 1950. godine u Voloskom. Osnovnu školu i gimnaziju završila je u Opatiji. Studirala je na Pedagoškoj akademiji u Rijeci, Odjel likovnih umjetnosti. Radni vijek provela je radeći kao aranžer-dekorater u Opatiji. Živi i radi u Poljanama (Ičići). Od 2005. godine aktivno se bavi slikarstvom, sudjeluje na mnogim likovnim susretima i događanjima, te je dobitnica više nagrada.

Izložba će biti otvorena do 18. svibnja 2011. godine.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!