Edith Merle: Predstavljanje monografije @ HMT

keramika_sm…keramičarka, grafičarka i slikarica, Edith Merle, tijekom svog stvaralačkog vijeka održala je i velik broj samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu…
Opatija – U organizaciji Hrvatskog muzeja turizma i Matice Hrvatske – ogranak Pazin, u četvrtak, 07. travnja 201., u 19.30 sati u vili Angiolini u Opatiji bit će predstavljena opsežna monografija Edith Merle, skupine autora.
keramika-2
Keramičarka, grafičarka i slikarica, Edith Merle završila je Školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu 1959., te grafiku na Akademiji za primenjene umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Mihaila S. Petrova, 1964. godine. Suradnica je Majstorske radionice Ivana Sabolića u Zagrebu 1982. i 1983., a keramikom se bavi još od 1976.
Na skupnim izložbama, domaćim i stranim, sudjeluje od kasnih pedesetih 20. stoljeća, a tijekom svog stvaralačkog vijeka održala je i velik broj samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Sudjelovala je na brojnim međunarodnim simpozijima (poput ZILIK-a ’81, Sveta keramike ’82…), te je dobitnica brojnih nagrada i priznanja (1964. Beograd – I. nagrada za plakat za izložbu studenata APU, Zagrebački salon – Priznanje za nekonvencionalni pristup keramici…).
Ivan Mellor / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga