Edukativnom akcijom do čistih ulica

Akcija će se provoditi vikendima s ciljem podizanja svijesti o čistoći ulica. Kako bi opatijske ulice bile čišće, a šetnje građanima i turistima ugodnije, volonteri će ovom akcijom pokušati kod vlasnika pasa podignuti svijest o potrebi skupljanja izmeta za njihovim ljubimcima te održavanju ulica, travnjaka, igrališta i šetališta čistim.

Opatija – Volonteri Žmerga u suradnji s Gradom Opatija krenuli su s edukativnom akcijom “Za čistu Opatiju” kako bi vlasnicima pasa ukazali na nužnost skupljanja izmeta njihovih ljubimaca na javnim površinama.

Ovog vikenda volonteri udruge “Žmergo” u centru grada i na šetalištu Lungomare vlasnicima pasa dijelit će vrećice za skupljanje izmeta te ih savjetima nastojati potaknuti i motivirati da pokupe izmet za svojim ljubimcima. Akcija će se provoditi vikendima s ciljem podizanja svijesti o čistoći ulica. U Opatiji, kao i u mnogim gradovima, tek rijetki vlasnici pasa nose vrećicu i počiste izmet. Niti propisane kazne, niti postavljeni spremnici s vrećicama na Lungomaru nisu polučili veće rezultate. Neki kažu da je sreća ugaziti u pseći izmet, ali za većinu ljudi to je jedna od najgorih stvari koja im se može dogoditi kada šeću gradom. Kako bi opatijske ulice bile čišće, a šetnje građanima i turistima ugodnije, volonteri će ovom akcijom pokušati kod vlasnika pasa podignuti svijest o potrebi skupljanja izmeta za njihovim ljubimcima te održavanju ulica, travnjaka, igrališta i šetališta čistim.

Kristina Tubić / Liburnija.net

error: Content is protected !!