Edvard Primožić i Bojan Simonič podržavaju kandidaturu Alana Sankovića @ Lovran

Liburnija.net: Edvard Primožić i Bojan Simonič @ Lovran

Liburnija.net: Edvard Primožić i Bojan Simonič @ Lovran

Podržavamo kandidaturu Alana Sankovića za načelnika općine te smatramo da je on najbolja osoba za to mjesto. Ponekad je potrebno osobne ambicije staviti u drugi plan te učiniti ono što je najbolje za dobrobit svih, istaknuto je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji.

Lovran – Nezavisni kandidat Edvard Primožić te predstavnik Akcije Mladih Bojan Simonič, jučer su održali press konferenciju s kojom su željeli najaviti svoj izlazak na lokalne izbore na zajedničkoj listi AM-LIST-PGS te skrenuti pažnju javnosti na pogrešnu politiku gospodarenja imovinom općine Lovran.

Edvard Primožić je istaknuo kako aktualna lovranska vlast nije bila dorasla da je obnaša u posljednja dva mandata u Općini Lovran. Potvrda tome je, da se pokušava prodati gotovo sva imovina Općine koja danas puni proračun a ta financijska sredstva utrošila bi se za izgradnju objekata koja ne pune proračun, već će povećati ionako velike proračunske rashode.

– U proteklom mandatu su nam obećavana brda i doline. Od izgradnje športsko rekreacione zone koja bi sadržavala športsku dvoranu, vanjska igrališta za rukomet, odbojku i košarku. Isto tako planirano je preseljenje boćarije i slično, a ništa od toga se nije realiziralo. Društveni dom Lovran je posebna priča, a izgradnja novog Društvenog doma pogotovo. Sadašnja Općinska vlast htjela bi da se u novo izgrađenom Društvenom domu smjeste i vatrogasci i lovranska glazba, KUD Lovor, streljana, političke stranke, Komunalno društvo Stubica i slično. Živa utopija, jer je nemoguće kvalitetno riješiti ta Društva izgradnjom neodgovarajućeg prostora. To je kao kada želite u bocu od jedne litre uliti dvije litre vode. Nitko se danas u Lovranu ne pita zašto je trebalo otkupiti za 4 miliona kuna zgradu koja se mora rušiti kako bi se izgradio novi Društveni dom jer statika objekta ne zadovoljava. Nitko se ne pita zašto je trebalo u Omladinskoj ulici izgraditi odvojak ceste koja ne vodi nikuda a koštala je između 3,5 do 4 milijuna kuna ukupno s infrastrukturom. POS-ove stanove trebalo je izgraditi tamo gdje je već riješena komunalna infrasktruktura. Pitanje parkirališta na groblju nije riješeno. Već je upravo aktualna vlast predvidjela izgradnju stanova na toj površini umjesto toliko potrebnog nam parkirališta. To su samo neki primjeri koji govore da ova sadašnja vlast ne zaslužuje da od građana dobije još jedan mandat, istaknuo je Primožić.

Bojan Simonič je naglasio kako građani Lovrana nisu ovce i nitko ih nema pravo na taj način tretirati. Niti jedna vlast im nema pravo uporno mazati oči pred izbore. Nakon što se godinama nije ništa radilo, sada pred izbore su se sjetili prezentirati megalomanske projekte.

– Prije proteklih izbora 2009. godine donešen je UPU Lovran, čime su stvoreni svi preduvjeti za gradnju a tijekom protekle četiri godine ništa se nije izgradilo. Izbori su prošli, a planove i maketu sportskog centra su sakrili za bolja vremena. Ljude sa liste za dodjelu općinskih stanova su iznevjerili iako nije bilo administrativnih zapreka. Sada, nakon četiri godine pred izbore se vade bageri na ceste, ”postavljaju se kameni temeljci“ i prezentiraju projekti. Kao primjer potpuno pogrešne politike upravljanja imovinom je i stjecanje novog društvenog doma. Općina je za tu zgradu dala preko 3 milijuna kuna i sada je planira srušiti da bi na njenom mjestu napravili novi dom – kao da nema niti jedne neizgrađene parcele u Lovranu. Politika se svodila na neplansku rasprodaju sve imovine umjesto da bi se ulaganjima povećala njena vrijednost, te dugoročno povećavao standard javne usluge. Čak ni lungomare koji su nam Austrijanci izgradili nismo bili u stanju sačuvati već se isti urušava, a u proteklom četverogodišnjem mandatu je potrošeno 100 milijuna kuna. I za kraj ističem kako podržavamo kandidaturu Alana Sankovića za načelnika općine te smatramo da je on najbolja osoba za to mjesto. Ponekad je potrebno osobne ambicije staviti u drugi plan te učiniti ono što je najbolje za dobrobit svih, rezimirao je Simonič.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!