Ekipa AK Opatija motorsport odradila još jednu uspješnu sezonu

Posada Prodan / Draženović

Posada Prodan / Draženović

Za petnaestak aktivnih vozača i suvozača, koliko ih brani boje AK Opatija motorsporta, ovogodišnja sezona bila je vrlo uspješna. Odlični rezultati ostvareni su kako u domaćem tako i u međunarodnom prvenstvu, što potvrđuje drugo mjesto Mitropa rally Challange kupa, pobjeda u klasama 3 i 4 za Prvenstvo Hrvatske te drugo mjesto u rallyju među klubovima.

Rally posada Hrvatin

Rally posada Hrvatin

Veprinac – Porečkim rallyjem, ujedno i posljednjim automobilističkim natjecanjem za Prvenstvo Hrvatske završila je još jedna natjecateljska sezona, koja je za ekipu AK Opatija motorsporta ponovo bila veoma uspješna. Petnaestak aktivnih vozača i suvozača ostvarili su odlične rezultate kako na domaćem tako i u međunarodnom prvenstvu. Nastupali su u gotovo svim granama automobilizma no najveći dio vozača natjecao se u rallyju te su na tom području ujedno ostvarili i najzapaženije rezultate.

Jubilarni 50. Mitropa rally cup, ove se godine sastojao od osam natjecanja u Austriji, Sloveniji, Italiji i Njemačkoj, a jedini hrvatski predstavnici bile su naše dvije posade: Tomas Hrvatin / Petra Perčić Hrvatin te Viliam Prodan / Zdravko Draženović. Takva natjecanja su ono čemu teže svi vozači – veliki broj posada, oštra konkurencija, borbe za svaku sekundu do zadnjih kilometara rallyja. Naporna sezona je iza njih, a rezultat ni ove godine nije izostao – Hrvatini su u Renault Cliu RS briljirali tijekom cijele sezone te zasluženo osvojili drugo mjesto Mitropa Rally Chalange Cupa i šesto mjesto ukupnog poretka, dok su Prodan i Draženović zauzeli sedmo mjesto u 2WD.

Posada Katić / Rubinić

Posada Katić / Rubinić

– Trebala je to biti sezona prilagodbe i učenja. No, Rebenland je odmah pokazao da Petra i ja imamo potencijala, da je Clio konkurentan, 10 mjesto generalke bilo je veliko iznenađenje za svih. Lavantal i Saturnus bili su samo potvrda rezultata s Rebenlanda, a 19. i 14. mjesto u generalnom poretku bilo je iznad svih očekivanja. Na Velenju odustajemo zbog puknute ručice mjenjača dok na Casentinu imamo problema s odabirom guma te su ta dva rezultata poljuljali do tada savršenu sezonu. Pobjeda u klasi na Bassanu, gdje se na startu našlo 204 posade i od toga 17 u N3, značilo je povratak u odličnu formu s početka sezone! Na kraju možemo samo reći da smo ostvarili rezultat s kojim se ponosimo, izjavio je Tomas Hrvatin nakon svečanog proglašenja održanog prije dva tjedna u talijanskom gradiću Bassano del Grappa.

Osim uspjeha u inozemstvu, u domaćem prvenstvu vozači su također ostvarili odlične rezultate. Nakon sedam rallyja, koliko ih se bodovalo za Prvenstvo Hvatske, Viliam Prodan sezonu je okončao na prvom mjestu klase 3 i trećem mjestu ukupnog poretka. Aktualni prvaci Hrvatske u klasi četiri, Marsel Katić i Denis Rubinić i ove su godine obranili naslov. Time je Denis Rubinić treću godinu za redom pobjednik u klasi 4 pa mu je osim titule prvaka Hrvatskog auto i karting saveza pripala i “Zlatna kaciga” koju HAKS dodjeljuje za tri uzastopna naslova.

Posada Puž / Puž

Posada Puž / Puž

– Vozili smo cijelu sezonu, propustili tek rally Moslavina. Na četiri rallyja smo bili prvoplasirani i činilo se kako je naslov obranjen. Međutim na opatijskom rallyju smo izletili i auto je bio poprilično razbijen. Stoga smo posudili auto od klupskog kolege Petretića i “otišli” u Poreč po dragocjene bodove. Prvo mjesto bila je nagrada za sav trud tijekom sezone, istaknuo je Rubinić.

Osim njih, u prvenstvu Hrvatske sudjelovali su i Tomas Hrvatin i Petra Perčić Hrvatin (Renault Clio RS i Citroen C2R2), te Paulo Petretić i Damir Surina (VW Polo), a svi su oni udruženim snagama AK Opatija motorsport doveli do drugog mjesta među klubovima za Prvenstvo Hrvatske.

Osim po sportskim rezultatima, ekipa AK Opatija motorsport, uspješno je organizirala dvije manifestacije. Naime, prvo izdanje utrke ‘Inter cars Učka 2014.’ održano je koncem srpnja na padinama Učke, na dionici legendarne brdske autoutrke pod vodstvom ekipe iz AK Opatija motorsport i AK Učka sport. Utrka koja je okupila više od stotinu natjecatelja iz Italije, Slovenije i Hrvatske u Veprinac je privukla nekoliko tisuća posjetitelja te ispunila sva očekivanja natjecatelja, publike i organizatora.

2. Opatija automoto show

2. Opatija automoto show

Kao suorganizatori sudjelovali smo u organizaciji 41. Croatia rallya HOK, u sklopu kojeg smo u samostalnoj organizaciji pripremili 2. izdanje Opatija auto moto showa. Više od 25 izlagača iz auto i popratne industrije, zanimljive prezentacije te zabavni i izložbeni program pobudili su veliki interes medija, struke i zaljubljenika u auto moto sport, a sve navedeno popratila je odlična posjećenost od strane publike.

– Za iduću sezonu planovi već postoje, razrađuju i slažu, no obzirom da nismo još sve definirali prerano je pričati o tome. Ambicija nam ne nedostaje, osim domaćeg prvenstva vozači i dalje ostaju u Europi, čak i u većem sastavu. Naime, nakon godinu dana pauze, na staze nam se vraćaju prošlogodišnji prvaci klase 3, Davor Mihelić i Mateo Butorac, a nadamo se da ćemo istim tempom nastaviti s organizacijama manifestacija, kazao je Igor Puž, predsjednik AK Opatija motorsport.

Formula driver @ Veprinac

Formula driver @ Veprinac

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!