Ekipa JK Kvarner nastupila na Dubrovačkoj regati

Arhiva PodUčkun.net

Arhiva PodUčkun.net

Jedriličarski klub Kvarner u klasi Optimist predstavljali su Leon Kalac, Antonio Milevoj, David Medančić, Anteo Šumberac i Viktor Kulić Golja.

Rabac / Dubrovnik – Prošlog vikenda, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner, boravili su u Dubrovniku gdje su učestvovali na Dubrovačkoj regati 2013. za klasu Optimist u organizaciji jedriličarskog kluba Orsan. Na prvu izbornu regatu nove sezone za izbor reprezentacije u klasi Optimist odazvalo se devedesetak jedriličarki i jedriličara.

Jedriličarski klub Kvarner u klasi Optimist predstavljali su Leon Kalac, Antonio Milevoj, David Medančić, Anteo Šumberac i Viktor Kulić Golja.

– U tri dana regatavanja ukupno je odjedreno pet plova. U petak, prvi dan regate, na regatnom polju ispred Splita flota jedriličarki i jedriličara odradila je dva plova po jakom jugu i velikom valu. Drugog dana odrađena su dodatna dva plova te trećeg dana, u nedjelju jedan plov. Od natjecatelja JK Kvarner, Leon Kalac zauzeo je 15. mjesto sa najboljim ulaskom u cilj također na 15. mjestu u prvom plovu, najlošiji Leonov ulaz u cilj bio je na 29. mjestu u trećem plovu. Antonio Milevoj zauzeo je 25. mjesto u ukupnom poretku, sa najboljim ulaskom u cilj u prvom plovu na 9. mjestu. David Medančić zauzeo je 40., Anteo Šumberac 73. i Viktor Kulić Golja 77. mjesto i 8. mjesto u konkurenciji dječaka do 12. godina, stoji u izvještaju JK Kvarner

Pobjednik Dubrovačke regate 2013. je Leon Kljuš (JD Val, Crikvenica) ispred Karmen Perković (JK Labud, Split) i Tina Gmitrovića (SC Clivo, Pomer). Karmen Perković je ujedno pobjednica u konkurenciji djevojaka.

Slijedeća kriterijska regata održati će se u studenom u Malom Lošinju, u organizaciji JK Jugo iz Malog Lošinja.

I. Mellor / JK Kvarner / PodUčkun.net

error: Content is protected !!