Ekipa opatijske osnovne škole najuspješnija na natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa @ Opatija

Pobjednička ekipa

Pobjednička ekipa

Laura Jurić, Ema Arnautović, Matea Gudeljević, Barbara Ilić, Morena Kukurin i Lana Radnić bile su najuspješnije na takmičenju.

Opatija – Prošle subote, u prostorijama Crvenog križa održano je natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u pružanju prve pomoći unesrećenom. Na natjecanju su sudjelovale četiri ekipe iz osnovnih škola s područja Liburnije.

hrvatski_crveni_kriz_natijecanje_osnovnoskolci_opatija_2016 (1)

– Natjecanje je otvoreno pismenim testom o međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, o povijesti Hrvatskog Crvenog križa, Međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima te provjera znanja iz prve pomoći. Nakon toga morali su pokazati i praktično znanje i pružiti pomoć trojici unesrećenih. Suci su pratili način zbrinjavanja i ocjenjivali svakog posebno i to pristup radilištu, pozivanje hitne pomoći, pristup ozljeđenoj osobi, postupak zbrinjavanja te opću brigu za ozljeđene. Najbolji rezultat polučili su učenici osnovne škole R.K.Jeretov iz Opatije, drugi su bili učenici OŠ. A. Mohorovičića iz Matulja, a treće mjesto dijele škole V.C.Emin iz Lovrana i D.Gervais iz Brešca. Osim medalja i zahvalnica koje su svi učesnici dobili, pobjednička ekipa boravit će u Kampu mladeži tjedan dana, poručili su organizatori.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!