ERSTE AD

Eko sajam u Opatiji

U organizaciji udruge Žmergo u Opatiji će se u petak i subotu, 24. i 25. kolovoza, održati drugi dio 3. EsO – Ekološkog sajma Opatija.

Opatija – Pozivamo sve građane Opatije, kao i turiste, da se uključe u promociju ekološkog načina življenja i održivog razvoja. Budite s nama u zelenom trendu, poručili su iz Žmerga na današnjoj najavi ekološkog sajma Opatija, te istaknuli da projekt financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode i Grad Opatija, a provodi se u suradnji s javnom ustanovom Festival Opatija, Parkovi d.o.o. Opatija i Komunalac d.o.o. Opatija.

U petak, 24. kolovoza, ispred opatijske tržnice od 8.00 do 15.00 sati prodavat će se prehrambeni i ostali proizvodi koji posjeduju eko certifikate ili su u procesu dobivanja eko certifikata. Istog dana u Zori u 9.00 sati održat će se predavanja Ervina Bernardića iz OPG Bernardić o ekološkom medu, u 10.30 sati Sara Meszaros održat će radionicu krojenja i šivanja platnenih pelena pod nazivom Mamin cik-cak za najmilije, dok će u 13.30 sati Senad Huljić iz OPG Huljić održati predavanje na temu eko poljoprivrede.

U subotu, 25. kolovoza, u kulturnom domu Zora u 10.00 sati Mirjana Marin iz udruge Žmergo održat će radionicu Fine niti o korištenju prirodnih materijala za izradu atraktivnih i korisnih proizvoda. U 13.00 sati Sunčana Pešak iz ZMAG-a imat će predavanje Održivi shopping – grupe solidarne razmjene, te nakon predavanja u 14.00 sati radionicu Tradicijsko sjemenarstvo.

Kristina Tubić / Liburnija.net

error: Content is protected !!