EKSKLUZIVNA FOTOGALERIJA: Pogledajte kako izgleda unutrašnjost ”Todorićeva dvorca” – vile Castello @ Medveja

Naši reporetri obišli su jutros jedinstveni kompleks vile Castello u Medveji, a kako izgleda raskoš ”Todorićeva dvorca” možete provjeriti u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

Medveja – Jedinstveno i atraktivno uređenje dominantne su odrednice nekadašnjeg ”Todorićeva dvorca” u Medveji, poznate ville Castello smještene uz samo more u i sagrađene 1916. godine u arhitektonskom stilu neoklasicizma.

Pretpostavlja se da je arhitekt zadužen za osmišljavanje izgleda vizualno impresivne vile, čiji se toranj uzdiže nad morskim valovima poput svjetionika, bio slavni Carl Seidl, prema narudžbi prvog vlasnika, Vicenza de Terzija. Zamišljena je kao jedinstveni parkovni kompleks u kojem se prožimaju morska obala i pošumljena okućnica, a sve skupa zaštićeno od pogleda s kopna i s mora. Realizacija je opravdala takvu zamisao, a prekrasan kompleks vile od 400 kvadrata i dvorišta od 525 kvadratnih metara i danas je u skladu s izvornim postavkama, s time da je Todorić od Primorsko-goranske županije dobio i koncesiju na pomorsko dobro ispod same vile, za što Agrokor plaća oko pola milijuna kuna godišnje.

Nakon Drugog svjetskog rata, vila je prešla pod upravu LRH od koje ju je Agrokor kupio 1996. godine za 11 milijuna kuna, no procjenjuje se da je danas vrijednost vile višestruko veća. U proteklih dvadesetak godina, koliko je nekretninu koristio Ivica Todorić i njegova obitelj, ona je pažljivo uređena i održavana. Kako danas izgleda villa Castello i njena okućnica, možete pogledati u velikoj fotogaleriji dostupnoj na ovom linku.

.

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: PodUčkun.net

error: Content is protected !!