Elvis Stanić: Dobio sam izvrsnu umjetničku ponudu

elvis_stanic_sm_jazz…koji su razlozi ostavke Elvisa Stanića pročitajte u nastavku teksta…
…radi se o poslu koji se pruža jednom u životu, a to je prilika koja se ne propušta…
…naravno, bilo je argumentiranih rasprava, ali živimo u demokraciji u kojoj svatko ima pravo na svoj stav…

Opatija – Vijest o ostavci Elvisa Stanića na mjestu ravnatelja Fetivala Opatije jučer je bila top tema opatijskih politički i umjetničkih krugova. Sve spekulacije o ostavci, Stanić je, demantirao u jučerašnjoj izjavi za Radio Rijeku.
Nisam podnio ostavku, nego zahtjev za razrješenjem, a razlika je u tome što ostavka sugerira sukobe, čega doista nije bilo. Zaista nije bilo sukoba. Naravno, bilo je argumentiranih rasprava, ali živimo u demokraciji u kojoj svatko ima pravo na svoj stav, a ja sam se uvijek držao svog programa, zbog kojeg sam i izabran. Jasno mi je da će se ova situacija pokušati iskoristiti u dnevno – političke svrhe, ali ja se nikad nisam bavio politikom i vjerujem da je to nespojivo s mojim umjetničkim radom, kazao je Stanić.
Ustanovu u kulturi, Festival, Stanić će voditi do kraja godine, nakon čega će se imenovati vršitelj dužnosti te raspisati natječaj za njegova nasljednika, a prema Stanićevim riječima, novi će ravnatelj imati dovoljno vremena da se “uhoda” u posao.
Osim što je demantirao sukob, o razlozima napuštanja kormila Festivala Opatije, Stanić je kazao.
– Radi se o poslu koji se pruža jednom u životu, a to je prilika koja se ne propušta, pogotovo ako se u obzir uzme da bi to moglo biti kruna moje umjetničke karijere koja traje već preko 30 godina. Točno je da je taj posao djelomično vezan uz projekt Jazz Ex Tempore koji je izrastao u velik međunarodni projekt, no, ima i drugih produkcijskih projekata, o kojima za sada ne mogu govoriti jer sam vezan poslovnom tajnom, zaključio je Stanić.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Elvis Stanić podnio ostavku
Predstavljen novi ravnatelj Festivala
Elvis Stanić novi ravnatelj Festivala