Elvis Stanić Group otvara 28. JazzTimeRijeka festival @ Rijeka

– Odmaknuli smo se od tzv. “trećeg vala”, Pat Methenija i svega onog što je karakteriziralo naš zvuk u proteklom desetljeću. Mogu reći da smo se vratili na izvor – u Jazz Rock, Progresivu, no u kombinaciji s elektronikom i loopovima.  Spojili smo znanje i vintage iskustvo s novim tehnologijama – a rezultat tog eksperimenta ekskluzivno ćemo predstaviti na ovogodišnjem Jazz Timeu, istaknuo je Stanić.

Rijeka – Elvis Stanić, jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša, te najnagrađivaniji jazz skladatelj srednje generacije, sa ‘Elvis Stanić Group’ otvorit će ovogodišnje, 28. po redu, izdanje međunarodnog Jazz Time Rijeka festivala.

– Nakon dosta vremena, ponovo smo na Jazz Timeu, a ovo “dosta vremena” ustvari smo iskoristili da bi postavili jedan sasvim novi zvuk, drugačiji od onog na što je jazz publika navikla kad se govori o ESG-u. Odmaknuli smo se od tzv. “trećeg vala”, Pat Methenija i svega onog što je karakteriziralo naš zvuk u proteklom desetljeću. Mogu reći da smo se vratili na izvor – u Jazz Rock, Progresivu, no u kombinaciji s elektronikom i loopovima.  Spojili smo znanje i vintage iskustvo s novim tehnologijama – a rezultat tog eksperimenta ekskluzivno ćemo predstaviti na ovogodišnjem Jazz Timeu! Svakako je tome doprinjela i “svježa krv” u našim redovima – fenomenalna Alba Nacinovich – izvan svake definicije, rame uz rame sa suverenim  Branimirom Gazdikom, sound designerom Ivanom Popeskićem, baznim “sub-basom” Damjana Grbca i, naravno, uz moju budnu pasku da sve bude zaista “sirovo” i  neposredno!, istaknuo je Elvis Stanić.

Elvis Stanić je samostalno ili s Elvis Stanić Group nastupao na mnogim jazz festivalima u zemlji i inozemstvu (SAD, Kina, Velika Britanija, Bugarska, Nizozemska, Austrija, Italija, Slovenija, Turska, Njemačka, Norveška, Grčka, Srbija, BiH, Mađarska, Crna Gora), a dva puta je nastupio kao jedini hrvatski predstavnik i na najvećem svjetskom jazz festivalu u Montreauxu.

Kao free-lance gitarist i producent surađivao je s najznačajnijim jazz glazbenicima u Hrvatskoj i svijetu. Osvojio je mnogobrojne nacionalne i međunarodne nagrade za glazbenu umjetnost i kulturu (28 diskografskih nagrada Porin za jazz, pop instrumentalnu i zabavnui glazbu, 9 nagrada Status HGU,…), a 2008. odlikovan je i Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića za osobite zasluge u kulturi.

Podsjetimo, najdugovječniji kvarnerski međunarodni festival jazz glazbe, nastavljajući dugogodišnju tradiciju njegovanja jazz izričaja, ponovo otvara svoja vrata, od 14. do 16.studenog, na radost svih ljubitelja vrhunske glazbe donoseći u svom programu ono najbolje sa svjetske i domaće jazz scene.

Cijena festivalskih ulaznica iznosi 150 kn, a u prodaji se nalaze i pojedinačne, dnevne ulaznice koje možete kupiti i tijekom održavanja festivala po cijeni od 70 kn. Prodaja ulaznica vrši se na svim prodajnim mjestima Moje karte sustava i na www.mojekarte.hr. Kompletan raspored koncerata i popratnih događanja 28. JazzTime Rijeka pronađite na službenoj stranici festivala.

error: Content is protected !!