Elvis Stanić podnio ostavku

Elvis Stanić

Elvis Stanić

…mandat ravnatelja Staniću je počeo teći 2. veljače ove godine, što znači da će poznati jazz gitarist i harmonikaš na ovoj funkciji provesti manje od godinu dana, a Grad će nakon optimistično najavljenog pojačanja morati potražiti novog ravnatelja…
Opatija – Kako donosi današnji Novi list, Elvis Stanić više nije ravnatelj Festivala Opatija. Brzinom munje vijest se proširila jučer kroz opatijske kulturne i političke kuloare, a iako proslavljeni domaći jazzer i umjetnički voditelj Liburnia jazz festivala nije želio komentirati ove navode, potvrda je stigla iz vrha gradske vlasti.
– Točno je da je gospodin Stanić podnio ostavku, iz osobnih razloga, te uz zamolbu da ga se dužnosti razriješi s 1. siječnjem iduće godine. Osobno mogu reći da mi je vrlo žao zbog toga, iako poštujem njegove razloge, jer je činjenica da se iz kulturnih i umjetničkih krugova moglo čuti puno pozitivnih mišljenja i pohvala na program koji je složen za 2010. godinu – kazala je zamjenica gradonačelnika Marina Gašparić.
Iako je službeni rastanak Elvisa Stanića i Festivala Opatija opravdan osobnim razlozima, već dugo vremena moglo se čuti da postoji određeno nezadovoljstvo u odnosu između prvog čovjeka opatijske kulture i vrha gradske vlasti. Stanić je navodno loše prihvatio gradske odluke da se velik dio programa odradi putem vanjskih suradnika i agencija.
Naime, tijekom ljetne sezone tvrtka »Thorax« realizirala je nekoliko projekata, čiji je nositelj tek dijelom formalno bio Festival Opatija – od koncerata Olivera Dragojevića i Đorđa Balaševića do Festivala vatrometa. Kazališni program za ovu sezonu složila je nekadašnja ravnateljica Festivala, vanjska suradnica Rajna Miloš, a spominjalo se i angažiranje još jednog vanjskog suradnika za program lokalnih manifestacija. Već od ranije, gradski izložbeni prostori pod ingerencijom su Hrvatskog muzeja turizma, pa su tako ovlasti ravnatelja Festivala, u odnosu na prvu godinu mandata prošlog ravnatelja Bojana Šobera, uvelike smanjene.
Problemi na relaciji Festival – Grad bili su očiti i tijekom zbrke oko organizacije koncerta američke punk-atrakcije, benda »NOFX«, koji se trebao održati na Ljetnoj pozornici, pa je u zadnji trenutak prebačen na Preluk, za što je odgovornost poput ping-pong loptice prebacivana od organizatora preko Festivala do gradske vlasti.
Mandat ravnatelja Staniću je počeo teći 2. veljače ove godine, što znači da će poznati jazz gitarist i harmonikaš na ovoj funkciji provesti manje od godinu dana, a Grad će nakon optimistično najavljenog pojačanja morati potražiti novog ravnatelja.
– Ravnatelja imenuje Upravno vijeće Festivala, oni moraju ubrzo sazvati sjednicu na kojoj će se stari ravnatelj razriješiti dužnosti i na kojoj će se donijeti odluka o raspisivanju novog natječaja. Do tada, Festival će voditi nositelj dužnosti, kojeg također imenuje Upravno vijeće, ali samo na mjesec dana unutar kojih se mora provesti natječaj, kazala je gradska pročelnica Helena Masarić.
Davor Žic / Novi list
Vezane vijesti:
Predstavljen novi ravnatelj Festivala
Elvis Stanić novi ravnatelj Festivala

error: Content is protected !!