Eni Šebalj istupila iz SDP-a

Do novih izbora nastavljam raditi kao Zamjenica načelnika Općine Matulji u svojstvu nestranačke osobe. Velika hvala svim građanima Općine Matulji na iskrenoj dosadašnjoj podršci, brojnim zajedničkim postignućima i suradnji koju vjerujem da ćemo uspješno nastaviti i u budućnosti, poručila je Šebalj.

Matulji – Aktualna zamjenica općinskog načelnika Eni Šebalj istupila je iz SDP-a, a kao razlog ostavke i izlazak iz stranke navodi razilaženje u mišljenju o načinu vođenja stranke SDP Matulji.

U politiku sam ušla kao nezavisna osoba i to bila pune četiri godine, jednako tako namjeravam nastaviti, a nakon osam godina provedenih u SDP-u. Svojim radom i rezultatima, u proteklih dvanaest godina, nastojala sam opravdati povjerenje građana i pokazati da mi je njihova dobrobit i njihov sud prioritet. Uvijek su mi ljudi bili na prvome mjestu bez obzira na njihovo stranačko opredjeljenje zato ću u svojem budućem političkom djelovanju nastaviti služiti građanima kroz nezavisan politički angažman. Razlog ostavke te izlazak iz stranke je razilaženje u mišljenju o načinu vođenja stranke SDP Matulji, o čemu sam obavijestila predsjednika SDP-a PGŽ-a Zlatka Komadinu i predsjednika SDP-a Matulji Slobodana Juračića. Naime, nakon dvanaest godina obnašanja dužnosti Zamjenice načelnika Općine Matulji i osam godina članstva u SDP-u smatrala sam da bi proces u kojem se birao kandidat za načelnika trebao biti proveden korektnije. Da se ispita javno mijenje građana te da se nakon toga o prijedlogu SDP-ovog kandidata za načelnika očituje cijela organizacija SDP-a Matulji, a ne samo općinski odbor organizacije od 11 članova. No, to je bilo odbijeno. Kao legalist poštujem izbor, premda mi je žao da u tome nije sudjelovala cijela organizacija SDP-a Matulji već samo uži krug općinskog odbora. Svaki rad pa tako i onaj politički zahtijeva korektan odnos kako prema sebi tako i prema drugima, stoga se ovim putem zahvaljujem svim suradnicima, a posebno Mariju Ćikoviću na izvrsnoj suradnji svih proteklih godina. Do novih izbora nastavljam raditi kao Zamjenica načelnika Općine Matulji u svojstvu nestranačke osobe. Velika hvala svim građanima Općine Matulji na iskrenoj dosadašnjoj podršci, brojnim zajedničkim postignućima i suradnji koju vjerujem da ćemo uspješno nastaviti i u budućnosti, poručila je Šebalj.

Na novinarsko pitanje dal se misli kandidirati na predstojećim lokalnim izborima Šebalj je poručila da će uskoro najaviti i predstaviti daljnje korake u nezavisnom političkom angažmanu u Matuljima.

error: Content is protected !!