Enrico Marotti postao je europski prvak u jedrenju na dasci @ Bol na Braču

Arhiva: Enrico Marotti

Arhiva: Enrico Marotti

U konkurenciji (senior, master i grandmaster) od 59 jedriličara na dasci član DSNM-a Volosko Enrico Marotti osvojio je zlato, dok je u konkurenciji žena (youth, senior, master i grandmaster) od 6 jedriličarki na dasci članica DSNM-a Volosko Vedrana Brnčić osvojila europsko srebro. To su ujedno i prve seniorske europske medalje u povijesti hrvatskog jedrenja na dasci.

Opatija/Bol na Braču – Enrico Marotti najbolji je daskaš Europe! Na Europskom prvenstvu za daskaše u Bolu na Braču opatijski je sportaš osvojio prvo mjesto, a uz njegovu zlatnu medalju, Vedrana Brnčić dodala je i srebro u ženskoj konkurenciji, a sve to posebno je značajno ukoliko se zna da su ovo prve europske medalja hrvatskih surfera.

Iako je u nedjelju bio posljednji dan Europskog prvenstva, čitavo natjecanje ”riješeno” je već znatno ranije. Naime, zbog slabog vjetra zadnjeg dana nije se jedrilo, pa su ”privremeni” rezultati postali i konačni…

U izjavi za medije nakon završetka utrke, Marotti je kazao kako će u nastavku karijere težiti boljem i raditi još više, s ciljem da bude među pet najboljih sportaša u Svjetskom kupu. Za ostvarenje te želje ima dovoljno vremena – uz 23 godine jedan je od najmlađih u konkurenciji, a najbolji surferi sada su već u svojim tridesetim godinama…

Marotti sutra putuje u Viganj na poluotoku Pelješcu gdje će se od 03. do 07. rujna održavati Europsko prvenstvo u jedrenju na dasci disciplina Formulawindsurfing.

Kompletne rezltate pročitajte u nastavku teksta…
bol_europsko_2014

bol_europsko_2014_1

bol_europsko_2014_2

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!