Enrico Marotti postao viceprvak svijeta u jedrenju na dasci

Arhiva: Enrico Marotti

Arhiva: Enrico Marotti

Ovime je opatijski sportaš svojoj bogatoj kolekciji odličja nakon zlatne europske pridodao i srebrnu svjetsku medalju, a posebno je značajna činjenica da je ovo prva seniorska svjetska windsurferska medalja u Hrvatskoj.

Arhiva: Fernando Kirigin i Enrico Marotti

Arhiva: Fernando Kirigin i Enrico Marotti

Bol na Braču – Enrico Marotti član DSNM Voloskog osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u jedrenju na dasci disciplina – slalom koje je održano od 6. do 11. lipnja na Braču u organizaciji Zoo station Bol. Ovime je opatijski sportaš svojoj bogatoj kolekciji odličja nakon zlatne europske pridodao i srebrnu svjetsku medalju, a posebno je značajna činjenica da je ovo prva seniorska svjetska windsurferska medalja u Hrvatskoj.

U konkurenciji od 54 jedriličara na dasci pobijedio je i postao novi svjetski prvak Vincent Langer iz Njemačke, a treće mjesto i brončana medalja pripala je Basileu Jacquinu iz Francuske.

U ženskoj konkurenciji titulu svjetske prvakinje osvojila je Lena Erdil iz Turske, drugo mjesto pripalo je Maji Dziarnowskoj iz Poljske, a treće Guilbaud Maelle iz Francuske dok su domaće jedriličarke na dasci Katarina Pelivan, Urška Kovačić Desnica i Vedrana Brnčić zauzele 15., 18. i 19. mjesto.

Iako je Bol na Braču poznat kao vjetrovita destinacija jedriličara na dasci ovo svjetsko prvenstvo će se pamtiti po vrlo promjenjivom vremenu i nedostatku vjetra što je zadavalo glavobolju organizatorima.

Ipak od 5 dana predviđenih za jedrenje jedrilo se tri dana te održano 64 utrke što u kvalifikacijama, malim i velikim finalima.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!