Etički odbor: Svi su se ogriješili o kodeks…

eticki_odbor_sm…svi prijavljeni ogriješili su se po točki 2. Etičkog kodeksa Grada Opatije…
…ovakvi razgovori te načini izražavanja prilikom sjednica Gradskog vijeća, u startu bi se trebali prekinuti…

Opatija – Jučer je održana 3. sjednica ‘Odbora za moralna pitanja vršitelja gradskih dužnosti’, tj. Etičkog odbora, a zaključak odbora je slijedeći – sva trojica prijavljenih ogriješila se o Etički kodeks Grada Opatije.
Naime, nedugo nakon prvog slučaja vezanog uz fantomski portal www.opatijadanas.com, etički odbor primio je na ’svoj stol’ još tri prijave. Dvije prijave se odnose na oporbene vijećnike Nikicu Pažina i Marka Ćorića, dok se treća ponovo odnosi na dogradonačelnika Deškovića.
– Svi prijavljeni ogriješili su se po točki 2. Etičkog kodeksa Grada Opatije, s time što su Ernie Gigante Dešković i Nikica Pažin poslali pismeno očitovanje, dok se vijećnik Marko Ćorić nije očitovao. I jedan i drugi u svojem očitovanju naveli su razloge zbog kojih su reagirali na neprihvatljiv način, s time da se je Pažin naveo da se je već na samom gradskom vijeću ispričao Deškoviću, kazala nam je Suzi Petričić, predsjednica Etičkog odbora.
Marko Ćorić prijavljen je Etičkom odboru jer je na sjednici Gradskog vijeća zahtijevao da se napravi procjena radne sposobnosti gradonačelnika Ive Dujmića, dok je Nikica Pažin, također u gradskom parlamentu, Deškovića prozvao fašistom.
Članovi Akcije mladih i Nezavisne liste Nikice Pažina protiv dogradonačelnika Deškovića podnijeli su zahtjev za utvrđivanje etičke odgovornosti – zbog izjava da su ‘neobrazovani i neuki’ u novinskom reagiranju. U istoimenom reagiranju Sandija Kršanca nazvao je ‘običnim popravljačem aparata za kavu’.

Liburnija.net: Etički odbor - Igor Puž, Suzi Petričić i Viktor Peršić @ Opatija

Liburnija.net: Etički odbor - Igor Puž, Suzi Petričić i Viktor Peršić @ Opatija


Podsjetimo, cijela ‘frka’ podigla se je na sjednici Gradskog vijeća održanoj 26. listopada 2010., na kojoj je dio oporbenih vijećnika zamjerio dogradonačelniku Deškoviću da je član grupa na Facebooku koje veličaju fašista Gabriele D’Annunzia, odnosno na kojima se mogu pročitati i teze poput ”želim biti carinik na Učki“ te ”Ne mrzi Hrvate! I oni su ljudska bića kao i ti“. Dešković im je odvratio da su djetinjasti i nedovoljno obrazovani, da to su nisu njegovi stavovi, već da su povijest Rijeke i identitet Istre predmet njegovih znanstvenih istraživanja, te da opozicija tako istupa u nedostatku pravih tema. U jednom trenu vijećnik Nikica Pažin dobacio je Deškoviću da je fašist, za što je zaradio opomenu na inzistiranje vijećnika Starčića.
– Ovakvi razgovori i dijalog u startu bi se trebali prekinuti. Ovo je apsolutno neprihvatljiva komunikacija u ‘Gradskom parlamentu’, stoga smo izricanjem ovih ‘opomena’, željeli apelirati i na ostale vijećnike da obrate pažnju na međusobnu komunikaciju prilikom održavanja sjednica Gradskog vijeća. Također, na ovoj sjednici usvojili smo u izvješće za prošlu godinu koje smo proslijedili u vijeće, dodala je Suzi Petričić.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Ekskluzivno: IDS – Dešković i Starčić zaradili ‘opomenu pred isključenje’
Etički odbor: Nema povrede Etičkog kodeksa
Etički odbor: Odluka u ‘drugom krugu’
Tjedni retrovizor
The Show Must Go On @ Gradsko vijeće Opatija
Akcija mladih prijavila Deškovića na Etički odbor
Tjedni retrovizor
Grb Grada Opatije neovlašteno koristio je…
Ostavka u predsjedništvu, garantni odbor @ IDS Opatija
Tjedni retrovizor
Akcija mladih: Kršanac, Starčić, neimenovani haker… Tko je slijedeći?
Ekskluzivno: Objavljujemo video raspravu o Opatijadanas.com
Dio oporbe napustio sjednicu Gradskog vijeća @ Opatija
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!