Europa Len Cup: Uvjerljiva pobjeda hrvatske reprezentacije na otvaranju turnira @ Kantrida

Izbornik Tucak može biti zadovoljan pristupom svojih igrača, no najteži ispiti tek slijede. Najprije uvijek nezgodna reprezentacija Crne Gore sutra (petak) u 17:30, a zatim u subotu aktualni olimpijski pobjednik Srbija.

Rijeka – Vaterpolisti Hrvatske svoj nastup na Europa Len Cupu započeli su uvjerljivom pobjedom protiv reprezentacije Francuske. Iako se očekivala barem donekle neizvjesna utakmica s obzirom da su Francuzi u nedavnom ogledu slavili protiv Španjolske, svjetski prvaci iz Budimpešte maksimalnim angažmanom i ozbiljnim pristupom nisu dopustili niti u jednom trenutku ugrozu pobjede. Već u prvom napadu, Hrvatska je povela pogotkom kapetana Bušlje. Naši reprezentativci agresivnom obranom nisu davali šansu Francuzima za postizanje zgoditka tako da je rezultat iz napada u napad rastao u korist Barakuda. Ponovno Bušlje, zatim Joković i dva puta Vrlić, doveli su Hrvatsku u vodstvo od 5:0. O nemoći Francuza dovoljno govori podatak da su svoj prvi zgoditak postigli petnaest sekundi prije kraja prve četvrtine. Točku na „i“ u rapsodiji hrvatske igre postavio je Javier Garcia te je prva četvrtina završila rezultatom 6:1.

Druga četvrtina započinje golom Francuza preko Izdinskog, no opuštanja u hrvatskim redovima nije bilo. Golovi su se redali sa svih pozicija uz dozu kreacije i atraktivnosti. U tome su svakako prednjačili Garcia svojim asistencijama i nezaustavljivi centar i povratnik u nacionalnu vrstu, Riječanin Josip Vrlić, inače igrač Barcelonete. Do kraja su se gotovo svi igrači upisali u listu strijelaca, tako da je konačni rezultat 20:5 dovoljan pokazatelj događanja u bazenu.

Izbornik Tucak može biti zadovoljan pristupom svojih igrača, no najteži ispiti tek slijede. Najprije uvijek nezgodna reprezentacija Crne Gore sutra (petak) u 17:30, a zatim u subotu aktualni olimpijski pobjednik Srbija.

Vrijedi istaknuti da su prije utakmice predstavljeni mlađi kadeti Primorja EB, pobjednici Prvenstva Hrvatske za 2018. godinu predvođeni trenerom Marijanom Pichlerom kao budućnost riječkog, ali i nacionalnog vaterpola.

Kratak komentar na današnju utakmicu dao nam je dvostruki strijelac Anđelo Šetka.

– Rezultat je stvarno velik. Za početak je to ipak bio slabiji protivnik, što nam je u ovom trenutku odgovaralo. Pružili smo večeras dobru igru, prvenstveno u obrani, a na taj način se u napadu otvaraju razne solucije. Sutra nas očekuje okršaj sa tradicionalno nezgodnom Crnom Gorom. To će sigurno biti prava poslastica, tako da pozivam gledatelje, iako ni danas nije izostala podrška, kazao je Šetka.

Utakmica 1. kola SUPER FINAL LEN EUROPA CUP grupa B : Francuska- Hrvatska 5-20 (1:6, 2:6, 1:5, 1:3)
Plivalište na Kantridi
Gledatelja: 350
Suci: Gomez David (ESP) i Szekely Balazs (HUN)
Francuska: Garsau, Saudadier 1, Olivon, Vernoux, Khasz, Denux, Canonne 1, Izdinsky 1, Marzouki, Dino 1, Vanpeperstraete, Lepoint 1, Fontani
Hrvatska: Bijač, Marinić-Kragić 1, Fatović 1, Lončar 1, Joković 2, Buljubašić, Vukičević 3, Bušlje 4, Benić, Vrlić 4, Šetka 2, Garcia Gadea 2, Marcelić

Rezultati 1 .kola kola SUPER FINAL LEN EUROPA CUPA:
Grupa A:

Mađarska-Grčka 9:9 (1:1, 2:5, 3:1, 3:2)
Italija-Španjolska 4:11 (0:3, 1:2, 1:4, 2:2)

Grupa B:
Francuska-Hrvatska 20:5 (1:6, 2:6, 1:5, 1:3)
Srbija-Crna Gora 9:5 (3:2, 3:1, 2:1, 1:1)

Tekst i foto: Matej Mrass / PodUčkun.net

error: Content is protected !!