Europa Len Cup: Večeras se igra vaterpolski El Clásico između Srbije i Hrvatske @ Kantrida

– U pripremi turnira očekivali smo da će utakmica sa Srbijom biti odlučujuća za prvo mjesto u skupini, tako da se nadam da ćemo zadržati ovaj nivo igre i da će to biti dovoljno za pobjedu. Obrana za sada izgleda zaista dobro, potom visoki ritam i kontre za sada funkcioniraju besprijekorno, kazao je Mile Smodlaka pomoćni trener Barakuda.

Rijeka – Dvije ponajbolje svjetske reprezentacije, aktualni olimpijski pobjednik Srbija i svjetski prvak Hrvatska odmjerit će snage u sklopu 3.kola B skupine Len Europa Cupa na plivalištu Kantrida večeras u 19 sati.

Natjecanje je koncipirano tako da će prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine odigrat finalnu utakmicu kojom će se dobiti premijerni pobjednik Len Europa Cupa 2018. godine. Iz toga proizlazi da za jednu od ove dvije reprezentacije neće biti mjesta u finalnom susretu koji je na rasporedu u nedjelju od 20:30 sati.

U današnji dvoboj obje ekipe ulaze sa stopostotnom učinkovitošću iz prva dva kola. Reprezentativci Srbije su u prvom kolu pobijedili Crnu Goru rezultatom 9:5, a u drugom reprezentaciju Francuske 13:2. U najavi utakmice izbornik Srbije Dejan Savić je istaknuo: ”Prije svega očekujem da će Riječani zaista uživati u odličnom vaterpolu i prije svega u pravoj sportskoj predstavi. Pa neka bolji pobjedi“. Na pitanje o kvaliteti i organizaciji samog turnira Savić kaže: ”Atmosfera je fenomenalna, ljudi su fenomenalni i organizacijski zaista sve prolazi u najboljem redu. Po pitanju kvalitete igre ostat ću pri svojim kritičkim izjavama budući da se opet eksperimentira s nivoom suđenja te zbog toga dolazi do nervoze igrača, te uz akumulaciju umora zbog zgusnutog rasporeda i kalendara natjecanja kvaliteta igre nije optimalna“.

S druge strane Hrvatska je u prva dva kola ostvarila pobjedu nad Francuzima od 20:5 i Crnom Gorom 10:5.

– Mislim da igrači i stožer mogu biti zadovoljni dosadašnjim dijelom prvenstva. Jučerašnja utakmica s Crnom Gorom protekla je možda i lakše nego što smo očekivali. U pripremi turnira očekivali smo da će utakmica sa Srbijom biti odlučujuća za prvo mjesto u skupini, tako da se nadam da ćemo zadržati ovaj nivo igre i da će to biti dovoljno za pobjedu. Obrana za sada izgleda zaista dobro, potom visoki ritam i kontre za sada funkcioniraju besprijekorno, kazao je Mile Smodlaka pomoćni trener Barakuda.

O statusu Bušlje s obzirom na isključenje s pravom zamjene na kraju utakmice Smodlaka je kazao da ne bi trebale biti poduzete nikakve druge sankcije s obzirom na situaciju i da eksces nije bio toliko opasan i zabrinjavajući te da Bušlju možemo vrlo vjerojatno očekivat u večerašnjem sastavu.

Stoga podržimo večeras naše Barakude na putu ka još jednoj zlatnoj medalji. Bazen Kantrida, subota 19 sati, vaterpolski El Clásico.

Matej Mrass / PodUčkun.net

error: Content is protected !!