Extreme Day – dan ekstremnih sportova @ Ičići

sky_dive_sm…na plaži u Ičićima predstavit će se pet ekstremnih sportova…
…manifestacija se održava u subotu, 30. travnja…

Ičići / Opatija – Extreme Day, odnosno skraćeno – Xday, u subotu 30. travnja predstavit će širokoj javnosti, tijekom čitavog dana, paletu ekstremnih sportova kao što su padobranstvo, Snowboard, Extreme BMX te podvodni ribolov, a u sklopu manifestacije održat će se I prva utrka Jet ski prvenstva Hrvatske 2011.
– Izuzetna zanimljivost ovog događanja je i ta što će se na jednom mjestu moći vidjeti kombinacija snježnih i morskih sportova što svakako garantira dodatnu atraktivnost. Posebno ističemo da se na Xday-u ne naplaćuju nikakve ulaznice a osim u sportskim disciplinama posjetitelji će moći uživati u glazbenom programu za koji će biti zaduženo nekoliko D.J.-eva, kao i u drugim popratnim sadržajima. Raspored događanja je tako vremenski organiziran da će svi moći popratiti sve aktivnosti dok će se najzanimljiviji trenuci dodatno prikazivati i na videozidu na kojem će među ostalim biti pokazane i fotografije sa Skydiving Photo Contesta, još jedne poslastice ovogodišnjeg Xday-a, kazali su glavni organizatori događaja Miodrag Toskić i Vedran Dujmić.
Cijela manifestacija ima i jednu humanitarnu komponentu točnije humanitarno-edukativni projekt ‘’Moto nautika za sve nas’’ u koju su uključena djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz četiriju domova za nezbrinutu djecu iz Osijeka, Vinkovaca, Selca i Kaštela. Nakon završetka svih programa i dodjele nagrada najboljima u Ičićima, u opatijskoj diskoteci Colloseum bit upriličen i After Hour Party.
– Na utrku se prijavio velik broj kvalitetnih domaćih i stranih natjecatelja, a ako se svi doista odazovu mogli bismo se naći u problemu da nam plaža bude premalena, našalio se organizator prvenstva, svjetski jet-ski prvak i Guinessov rekorder Davor Hundić.
x_day_foto
Padobranci će, pod vodstvom hrvatskog prvaka i svjetskog doprvaka Gorana Ratkajeca, organizirati i natjecanje u fotografiji.
– Napravit ćemo desetak preleta s avionom koji će krenuti s Grobnika, a imat ćemo natjecanje u fotografiji “Skydiving Photo Contest”, s dvije kategorije. U zračnoj će se natjecati skakači s kamerama na kacigama, a u zemaljskoj kategoriji mogu se natjecati svi koji žele, pod uvjetom da snimkom ulove neki prelet padobranca nad Opatijom, kazao je Ratkajec.
U vratolomijama će se okušati snowboarderi, i to samo na korak od mora, te ekstremni biciklisti, a čitavo to vrijeme u dubinama opatijskog akvatorija natjecat će se podvodni ribolovci.
– Orijentirani smo na ekstremne grane biciklizma, posebice vratolomije poput salta ili okreta od 360 stupnjeva, a sve to događat će se na novom jumboxu visine dva, širine četiri i duljine osam metara, kazao je uime BK Čudo Goran Boneta.
Davor Žic / Liburnija.net
Foto: Goran Ratkajec
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga