Fabijanić: Bodljikava žica asocira na koncentracijske logore, gdje su tu ljudska prava @ Rijeka

Postavljanje žice kod Rupe

Postavljanje žice kod Rupe

Komentirajući postavljanje žilet-žice na granici Slovenije i Hrvatske, predsjednik Županijske skupštine Fabijanić je kazao da se i građani Slovenije protive bodljikavoj žici te da oni imaju našu punu solidarnost.

Rijeka – Bodljikava žica asocira na koncentracijske logore. U pregovorima s Europskom Unijom prilikom pristupa Hrvatske govorilo se o ljudskim pravima pa je bodljikavom žicom EU pokazala vrhunac licemjerja. Pitanje je gdje je taj sustav vrijednosti, gdje su ti standardi ljudskih prava o kojima smo pregovarali. Osjećam se izuzetno ponosno što sam građanin Republike Hrvatske, kazao je jučer predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić na press-kolegiju Primorsko-goranske županije. Komentirajući postavljanje žilet-žice na granici Slovenije i Hrvatske, Fabijanić je kazao da se i građani Slovenije protive bodljikavoj žici te da oni imaju našu punu solidarnost.

Tema jučerašnjeg kolegija bila je i posljednja sjednica Skupštine, čija je najvažnija tema godišnji plan ŽUC-a za 2016. godinu, s projekcijama za 2017. i 2018. godinu, a od ostalih tema tu su 6 točaka vezano za pomorsko dobro i 5 točaka koje se odnose na izbore i imenovanja.

Predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić rekao je da su u devet ovogodišnjih sjednica Županijske skupštine obrađeno 193 točke dnevnog reda te da je u sastavu Skupštine došlo do više promjena. U ovoj godini Robert Kurelić je aktivirao svoj mandat umjesto Bojana Simoniča, a dogodilo se i više transfera. Hrvoje Maračić iz Laburista prešao je u HNS, Ines Strenja Linić iz PGS u nezavisne, a Dina Domijan iz Laburista također u nezavisne. Dvoje članova Skupštine, Ines Strenja Linić i Ivan Kirin, na parlamentarnim su izborima ušli u Sabor.

Davor Žic / PodUčkun.net