Fabrizio Nonis predstavio svoju reportažu @ Opatija

fabrizio_nonis_sm…reportažu su prvi vidjeli Opatijci koji su u njenom stvaranju i sudjelovali…
…dvadesetak minuta duga priča o ”kraljici hrvatskog turzima” na 12 talijanskih postaja zavrtit će se već ovog petka…

Opatija – Politička i društvena elita Opatije okupila se jučer ujutro u Villi Angiolini kako bi prisustvovali premijeri reportaže o ovom gradu koju je za svoj show ”Sconfinando” ove jeseni snimio talijanski gastronomad i turistički novinar Fabrizio Nonis.
Emisija s prikazivanjem na dvanaest lokalnih TV-postaja u sjevernoj i srednjoj Italiji kreće ovog petka, a u eteru će se zadržati puna dva tjedna. Nakon mjesec dana pauze, ponovo dvotjedno emitiranje počet će paralelno s pripremama za novu turističku sezonu.
– Dragi Fabrizio, hvala ti što si nam omogućio da ljepote Opatije predstavimo na nama važnom talijanskom tržištu, kazao je gradonačelnik Dujmić kojem su društvo u najstarijoj opatijskoj vili pravili njegovi zamjenici, predsjednik Gradskog vijeća O’Brien Sclaunich, župan Zlatko Komadina s potpredsjednikom Župnaijske skupštine Ingom Kamenarom, talijanski konzul Renato Cianfarani, direktorica TZ Opatija Jasna Doričić Sanković, ravnateljica PP Učka Suzi Petričić…
U svome uvodu, Nonis se osvrnuo na događaje koji su prehodili snimanju reportaže.
– Putovao sam čitavim svijetom, ali nikad nisam bio u Hrvatskoj i Opatiji. No, kad sam prvi puta stigao ovamo, na poziv Patrizie iz Visual Medije, ostao sam oduševljen onime što nudi. Često nismo svjesni ljepote koja nam se nalazi pred nosom, upravo zato sam odlučio napraviti dvije emisije o Opatiji – “Gusto” i “Sconfinando”, koje će talijanskoj publici predstaviti njenu gastronomsku i turističku ponudu, kazao je Nonis.
Snimljena reportaža traje dvadesetak minuta i predstavlja prekrasne kadrove ”kraljice hrvatskog turizma”, te izjave brojnih sugovornika iz opatijskog društvenog i turističkog miljea.
– Ovaj film trebaju pogledati svi opatijski hotelijeri i turistički djelatnici. Opatija mora čitavu godinu raditi turistički i živjeti od toga, a ovakva promidžba najbolji je način da to i ostvarimo, poručio je župan Komadina. Nonis je, za kraj, najavio i novi projekt koji će se dijelom također odvijati u Opatiji.
– Trenutačno radimo za Sky TV jedan projekt koji se zove “Kušanje sjeveroistoka” i u kojem bi se trebale naći tri regije na sjeveroistoku Italije. No ja sam predložio da u to uključimo i Opatiju, jer i ovaj dio Hrvatske, pa i Slovenije, pripada tom istom kulturnom krugu, zaključio je Nonis.
Davor Žic / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Gastronomad Fabrizio Nonis u posjeti Opatiji
FOTO: Predstavljanje vinske kuće Krauthaker @ Opatija
VIDEO, FOTO: Otvoreni ‘Dani kvarnerskog škampa’
Rivijera Opatija Gastro – destinacija vrhunske gastronomije
Kukuriku: Pioniri slow fooda
Draga di Lovrana: Savršenstvo ”od mora do zelenila”
Veliko gastro priznanje za Le Mandrać
Le Mandrać: Jedinstveno gastronomsko iskustvo
Johnson: Morske delicije dovedene do savršenstva
Laurus: Kreativna kuhinja uz savršen pogled
Bevanda: Gastronomski trenutak uz šum valova
___________________________________________________________________________________________
Liburnija.net; Vaše online novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!