FEN je najbolji komunikacijski projekt u prošloj godini @ Opatija, Zagreb

Rajna Miloš

Rajna Miloš

Festival neovisnih kazališta dobio je nagradu Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću, a za nagradu se izborio u teškoj konkurenciji – između festivala Ultra Europe i promotivne kampanje za album Apsurdistan grupe Dubioza kolektiv.

Zagreb/Opatija – Festival neovisnih kazališta i kazališnih skupina Republike Hrvatske (FEN) nagrađen je za najbolju komunikacijsku kampanju u kategoriji malih i srednjih tvrtki na sinoćnjoj dodjeli nagrada Grand PRix, koju dodjeljuje Hrvatska udruga za odnose s javnošću najboljim projektima u struci. Do nagrade je FEN stigao u možda i ”najtežoj” i najprestižnijoj kategoriji, u kojoj je vladala jaka konkurencija, što pokazuje i činjenica da su se među troje nominiranih finalista našli i promotivna kampanja za album ”Apsurdistan” grupe Dubioza kolektiv te festival elektronske glazbe Ultra Europe. Dodijeljujući nagradu Rajni Miloš, ravnateljici Festivala Opatija koji je organizator FEN-a, dopredsjednica stručnog žirija Vlatka Škorić kazala je kako se radilo o ”borbi Davida i Golijata” u kojoj su se našli mali kazališni festival i razvikani veliki glazbeni spektakl. Presudila je, čini se, originalnost i kreativnost FEN-ova tima na čelu s Erminom Duraj, koji je uz skromna financijska sredstva koristeći vlastite medije nadoknadio manjak ”novinskih stupaca” i ”televizijskih minuta” posvećenih temama iz kulture.

fen_najava_2013 (5)

– Presretna sam jer ovo nije nagrada samo za FEN, nego za čitavu nezavisnu kazališnu scenu, ali i sve projekte u kulturi koje muče problemi malenih budžeta i nedostatka medijskog prostora. Pokazali smo da se i u takvim uvjetima može osmisliti dobra komunikacija s javnošću, okrenuli smo medijske reflektore prema nezavisnoj sceni, i veseli me da je i struka prepoznala inovativnost koju smo ugradili u taj projekt, koji sada može i drugima biti primjer kako uspješno komunicirati s medijima i javnošću, kazala je Miloš, koja je predsjednici HUOJ-a Aleksandri Kolarić uručila ”prototip” ovogodišnjih fenova koji će se dodjeljivati sudionicima festivala, a koje je oslikao legendarni riječki slikar Vojo Radoičić, te posebno izdanje opatijske Zlatne knjige tiskano povodom 170. obljetnice opatijskog turizma.

Festival neovisnih kazališta i kazališnih skupina Republike Hrvatske dosad je ponio nagradu publike portala Teatar.hr za najbolji kazališni festival u Hrvatskoj za svoje prvo izdanje, a sada je nagrađeno i njegovo drugo, prošlogodišnje izdanje, i to za najbolji komunikacijski projekt u 2013. godini. Treće izdanje FEN-a održat će se u Opatiji od 22. do 27. travnja, na njemu će sudjelovati čak 114 glumačkih imena iz čitave Hrvatske, a izvest će se ukupno 27 programa među kojima će se naći 12 predstava za odrasle osam predstava za djecu i mlade, četiri kazališne radionice, dva predstavljanja knjiga te jedan okrugli stol.

Više informacija o projektu dostupno je na službenim stranicama FEN-a te na službenim stranicama Festivala Opatija.

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!