FEN-u nova nominacija za najbolji kazališni festival u Hrvatskoj!

fen_najava_2013 (5)

Nakon što je lani, na prvom izdanju dodjele ove nagrade dobio najviše glasova publike i ponio laskavu titulu festivala godine, i ove godine je nominiran FEN – Festival neovisnih kazališta i kazališnih družina koji se od 16. – 21. travnja održao u Opatiji.

Opatija – Festival neovisnih kazališta i kazališnih družina u Republici Hrvatskoj – FEN nominiran je za nagradu publike Teatra.hr u kategoriji ”festival godine”. Ovo je druga nominacija za festival koji okuplja kremu domaće nezavisne glumačke scene – nakon prošlogodišnjeg prvog izdanja koje je i proglašeno najboljim festivalom na premijernoj dodjeli nagrade Teatra.hr, i ovogodišnje drugo izdanje FEN-a zaslužilo je uvrštenje među najkvalitetnija kazališna događanja u zemlji.

Naime, i ove godine najveći hrvatski portal koji prati kazališnu umjetnost – Teatar.hr, organizira dodjelu godišnje nagrade publike za kazališna ostvarenja u deset kategorija. Nakon gotovo mjesec dana prednominacija, također online glasovanjem publike, 2. studenog na portalu Teatar.hr objavljen je popis po 5 nominiranih u svakoj od deset kategorija za koje se nagrada dodjeljuje: predstava godine, izvođač i izvođačica godine, redatelj / koreograf godine, najbolji novi tekst, nezavisno kazalište godine, festival godine, osoba godine, najprecijenjenija produkcija godine i skandal godine.

Rajna Miloš

Rajna Miloš

Nakon što je lani, na prvom izdanju dodjele ove nagrade dobio najviše glasova publike i ponio laskavu titulu festivala godine, i ove godine je nominiran FEN – Festival neovisnih kazališta i kazališnih družina koji se od 16. – 21. travnja održao u Opatiji. Veliko je to priznanje organizatoru, ustanovi Festival Opatija, ali i građanima Opatije koji su se ponovo pokazali kao izuzetni domaćini, a Opatija idealno mjesto susreta najboljih ostvarenja i najbitnijih osoba nezavisne kazališne scene u našoj zemlji.

Uz opatijski FEN, u kategoriji ”festival godine” nominirani su još Ganz novi festival iz Zagreba, IKS festival iz Splita te zagrebački Festival svjetskog kazališta i Tjedan suvremenog plesa.

– Pozivamo sve ljubitelje kazališta da posjete portal teatar.hr i daju svoj glas u izboru najboljih kazališnih ostvarenja u protekloj godini, a naravno i podrže FEN da ostane najbolji kazališni festival u Hrvatskoj, poručili su iz Festivala Opatija.

Nakon završetka glasovanja publike koje je otvoreno do 19. studenog do 12 sati na portalu Teatar.hr (http://www.teatar.hr/nagrada-publike/), svečano uručenje najboljima bit će upriličeno u zagrebačkoj Tvornici kulture dan kasnije.

– Oduševljena sam vijestima, naravno! Drugi je FEN zaista bio FENOMENALAN i mislim da smo zasluženo ponovno u nominacijama. Ali budući da je teže opstati pobjednik nego postati pobjednik, zahvaljujem svima koji su klikali na FEN za nominaciju, i pozivam sve koji misle da smo zaslužili naslov najboljeg festivala da još jednom odu na Teatar.hr (http://www.teatar.hr/nagrada-publike/) i podrže nas svojim glasom. S nestrpljenjem čekamo 20. studeni kada će se u Zagrebu proglasiti dobitnici-pobjednici ove posebne nagrade, kazala je ravnateljica Festivala Opatija Rajna Miloš.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!