Fernando Kirigin u radnom posjetu u VMO Ika: Svi započeti i korisni projekti trebaju se nastaviti istim intenzitetom

Prisustvo gradonačelnika Fernanda Kirigina ovom sastanku, članovi MO Ika iskoristili su da se dotaknu dobroznanih komunalnih problema u Iki čija rješenja se godinama prolongiraju.

Ika – Svoj prvi radni dan novoizabrani gradonačelnik Grada Opatije, Fernando Kirigin zaključio je svojim prisustvom u večernjim satima sastanku Vijeća Mjesnog Odbora Ika. Razlog ove posjete bio je prvenstveno u obostranoj želji za upoznavanje trenutnog stanja započetih projekata u Iki, a koji su financirani sredstvima europskih fondova. Na ovom susretu gradonačelnik Fernando Kirigin iznio je svoj osobni stav da svi započeti i korisni projekti trebaju se nastaviti istim intenzitetom. U Iki se to prvenstveno odnosi na projekt što je vezan uz obilježavanje 300. godišnjice škvera u ovom mjestu i pripremnim radnjama koje su do sada poduzete. Interes je svih, od lokalne do gradske vlasti, da ovaj projekt u kojem Grad Opatija ne sudjeluje u njegovom financiranju što prije saživi i nađe pozitivno rješenje svih mještana Ike. Uz podršku MO Ika, stručne službe Grada Opatije, u dogovoru s projektantom u najskorije vrijeme utvrdit će datum i mjesto održavanja javne prezentacije projekta vrijednog vise od 2 milijuna kuna koji će u mnogome izmijeniti vizuru središta igre. Realizacijom projekta dugoročno će se na ovom prostoru omogućiti održavanje niza turističkih, kulturnih, promotivnih i ostalih manifestacija koje će dati novi zamah u razvoju obrtništva i mjesta u cjelini. Zbog dobro znane pandemije korona virusa i donesenih restrikcija javna prezentacija nije se uspjela ranije organizirati. Iako realno postoje vrlo male mogućnosti za neke značajnije intervencije u izrađeni projekt kojeg je europska komisija potvrdila, javna prezentacija je uvijek poželjna u kompromisnom rješavanju eventualnih nejasnoća i nedoumica kroz izravnu komunikaciju s mještanima. Zbog svega toga prezentacija će se održati u najskorije vrijeme kako bi se građevinski dio mogao započeti na jesen.

Prisustvo gradonačelnika Fernanda Kirigina ovom sastanku, članovi MO Ika iskoristili su da se dotaknu dobroznanih komunalnih problema u Iki čija rješenja se godinama prolongiraju, a odnose se na dosadašnji zemljani nasip lukobrana i luke u uvali Ika, sanacija stoljetnog i derutnog pristaništa – Palade u Iki te problem izgradnje pristupne ceste za mještane nastanjene u dijelu naselja Gornja Ika. Svi ovi problemi su od strane gradonačelnika Kirigina pozitivno prihvaćeni te usuglašeni stavovi koji bi trebali uskoro biti konkretno pomaknuti s “mrtve točke”. Dolazak gradonačelnika Fernanda Kirigina u Iku obilježeno je čestitkom i prigodnom dobrodošlicom sa željom da se u narednom razdoblju nastavi dosadašnja uspješna suradnja MO Ika s Gradom Opatija za što je uz dobru kapljicu sortnoga vina to i zdravicom potvrđeno.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net