Fešta kapuza i kobasica, ali i dobre zabave i pučkih običaja – počinje još jedna Kuzmova @ Veli Brgud

kuzmova_2014_brgud_po_starinski_1

Posljednjeg dana fešte, u nedjelju 27. rujna, program započinje procesijom i molitvom u ”Crikvenin dolci”, nakon čega se u 11 sati održava koncelebrirana sveta misa.

Lungomare band

Lungomare band

Veli Brgud – Tradicionalna fešta Kuzmova ovog vikenda donosi još jedan odličan vikend ljubiteljima autohtonog kapuza, ali i dobre fešte i pučkih običaja. Fešta počinje već sutra, u petak 25. rujna, kada od 10 sati nadalje se nudi marenda – fažol i roštilj, a u večernjim satima od 21 sat kreće ples uz Lungomare band i ledeni žestica party.

U subotu, jutarnji dio programa obilježit će ”dvokotačna prometala”. Prvenstveno bicikle, jer od 9.30 sati počinje biciklijada, a zatim i motori budući da se od 14.30 održava jubilarni 5. Tomosfest.

Pumpa bend

Pumpa bend

Pola sata kasnije, u 15 sati, kreće natjecanje u kuhanju gulaša, a od 20 sati nastavlja se fešta uz Pumpa Band i ledeni žestica party, tijekom kojeg će biti proglašeni pobjednici natjecanja održanih tijekom dana.

Posljednjeg dana fešte, u nedjelju 27. rujna, program započinje procesijom i molitvom u ”Crikvenin dolci”, nakon čega se u 11 sati održava koncelebrirana sveta misa. Od 12 sati u ponudi je autohtoni brgujski kapuz i kobasice, a od 13 sati program će obogatiti nastup klape. Etno prikaz sela ”Brgud po starinski” trajat će od 15 do 18 sati, a navečer kreće fešta uz Cukar & Caffe band.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!