Fešte, susreti i promocija @ Jurdani, Pasjak, Rukavac

niko_poles…Na Kinkelovoj tarace sad je železni portun, nemoren poć nutra tu je lokot i kračun… Rukavački Band Aid premijerno predstavlja pjesmu i spot, ovaj petak u 21 sat…
U Pasjaku će nastupiti svjetski juniorski prvak Niko Poles iz Slovenije.
Matulji – Bogat kulturno, zabavni i nadasve veseli vikend nas očekuje u općini Matulji. Pa krenimo redom.
Za danas su najavljene čak dvije manifestacije – ‘Z ramoniku po starinsku’ u Pasjaku i Letnja Ivanja u Jurdanima.
Čak sedamdeset harmonikaša danas će zasvirati na igralištu Pasjak, s početkom u 18 sati, u sklopu manifestacije ‘Z ramoniku po starinsku’ – susret harmonikaši ‘od mora do Snežnika’. A da nakon ‘dela’ slijedi i fešta, znaju i organizatori, pa su za istu angažirali grupu prikladnog imena, pod nazivom, Štimung band’ .
Nešto niže (po nadmorskoj visini), na sportskom igralištu u Jurdanima održati će se 13. Letnja Ivanja, koja počinje u 19 sati molitvom kod križa i medaljona Ivana Krstitelja pod vodstvom velečasnog Đure Puškarića uz pratnju Crkvenog zbora iz Rukavca. Za ovogodišnji kulturni program zaduženi su: Dječji vrtić Matulji, Društvo naša djeca Matulji, te pjesnikinja Rajka Jurdana – Šepić, dok će u zabavnom djelu programa nastupiti: Jozefina i Trio Rio te grupa Kolaž.

Rukavački Band Aid - gornji red: Kolaž, Radoš Kinkela, Zvonejski kanturi; Donji red: Lady luna, Nina Dukić, Ana i Ivana Šepić, Antonio Krištofić, Claudia Beni i Koktelsi

Rukavački Band Aid - gornji red: Kolaž, Radoš Kinkela, Zvonejski kanturi; Donji red: Lady luna, Nina Dukić, Ana i Ivana Šepić, Antonio Krištofić, Claudia Beni i Koktelsi


Za sam kraj najave pustili smo ‘Petrovu va Rukavce’ koja počinje sutra, 25. lipnja i trajati će sve do 28. lipnja. U zabavnom programu, koji će se održati na tarace ispred Kinkelovega doma, već tradicionalno, nastupiti će Lady Luna te Zapeljivke i Brevis band, a da se ‘užanca ne zatare’ sve će završiti s Karaokama.
Prvog dana programa, 25. lipnja s početkom u 21 sat, premijerno će biti promoviran spot i pjesma ‘Rukavcu’, koju su snimili Zvonejski kanturi, Ana i Iva Šepić, Lady luna, Nina Dukić, Kolaž, Koktelsi, Ratko Poščić (Maestral), Antonio Krištofić i Claudia Beni, okupljeni u prvi Rukavački Band Aid.
Cijelu ‘priču’ inicirao je Fredi Šaina, koji nam je otkrio i nekoliko detalja vezanih uz promociju.
– Ekipa iz Kastavskog pučkog teatra izvesti će kratki igrokaz ‘Frane z onega sveta’, na video zidu projicirat ćemo fotografije Rukavca, koje su nam ustupili Alexandra Jurdana i Franjo Šepić-Bertin. Program će voditi Dražen Turina-Šajeta, a sudjelovat će još i Rajka Jurdana Šepić te Branko Jani Kukurin, rekao nam je Fredi.
ivanja_jurdani
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Vezane vijesti:
FOTO: Band aid – ‘Rukavcu’
Završnica turističkih akcija Primorskog radija
Održana Brežanska noć
VIDEO: Brežanska noć
Concertino za najmlađe…
Traži se matuljska teen zvijezda
FOTO: Matujski dani… vol.2
VIDEO, FOTO: Matujski dani… hoćemo reprizu!
Matujski dani
Čarolija ljubavi @ Hangar
VIDEO: Bogat program za Dan općine Matulji
FOTO: Hangar ispunjen ljubavlju

error: Content is protected !!