Festival istarskih tartufa ovog vikenda u Buzetu

Predstavit će se više od sedamdeset izlagača iz Istre, ali i ostalih krajeva Hrvatske, ali i iz Italije i Slovenije.

Buzet – 16. izdanje Vikend festivala istarskih tartufa održat će se u subotu 04. studenog i nedjelju 05. studenog u Buzetu, jedinom hrvatskom gradu tartufa.

Oba dana svi posjetitelji će moći pogledati izložbu, degustirati i kupiti tartufe, te tipične istarske proizvode (pršut, sir, maslinovo ulje, vino, med, džemovi, marmelade, prirodni sokovi, domaći keksi , domaća tjestenina, rakije itd.). Predstavit će se više od sedamdeset izlagača iz Istre, ali i ostalih krajeva Hrvatske, ali i iz Italije i Slovenije.

Uz razgledavanje sajma posjetitelji će moći sudjelovati u Radionici izrade domaće tjestenine, te uz pomoć profesionalnih kuhara vidjeti kako pripremati jela s tartufima u Maloj školi kuhanja.

Manifestaciju će u subotu u jutarnjim satima otvoriti mini-pustolovna utrka Lov na tartuf, koja se uspješno održava već nekoliko godina, te koja privlači veliki broj ljubitelja trekinga. U subotu će doći na svoje i ljubitelji pasa jer će se i ove godine održati Revija pasa s početkom u 12 sati u organizaciji Kinološke udruge Buzet. U nedjelju će se i sami posjetitelji moći okušati u lovu na tartufe koje se organizira u suradnji s Udrugom tartufa Istre.

Osim navedenog, sve posjetitelje oba dana očekuje bogata ugostiteljska ponuda, kutak za djecu, te kulturni program. Ulaz je besplatan.

Organizator manifestacije je TZ Grada Buzeta, suorganizator i pokrovitelj Grad Buzet, suorganizatori SRK Alba, Kinološka udruga Buzet, gradski komunalac Park, a među sponzorima su i županijski TZ, županijski odjel za turizam kao i županijski odjel za poljoprivredu.

Više o manifestaciji možete saznati na ovom linku.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!