Festival još uvijek bez ravnatelja @ Opatija

ljetna_sm_zrak…na natječaj za mjesto prvog čovjeka Festivala prijavili su se Goran Filipec, Berislav Janković, Antonela Malis i Daniela Uzelac…
…umjesto da odabere nekog od četiri kandidata, Upravno vijeće poništilo je natječaj na prijedlog gradonačelnika Dujmića…

Opatija – Festival Opatija još uvijek nema svog ravnatelja, a prema svemu sudeći, neće ga dobiti još nekoliko mjeseci. Naime, na prijedlog gradonačelnika Ive Dujmića, Upravno vijeće Festivala odlučilo je ponoviti natječaj za imenovanje ravnatelja, koji je okončan prije par tjedana. Kao razlog se navodi želja da se ponovljenim natječajem privuče veći broj imena.
– Na natječaj za mjesto prvog čovjeka Festivala, upražnjeno nakon ostavke Elvisa Stanića, prijavili su se Goran Filipec, Berislav Janković, Antonela Malis i Daniela Uzelac. Svi prijavljeni kandidati dokazali su se na svom području djelovanja te imaju uzorne reference. Međutim, ponavljanje je predloženo u očekivanju da će u ponovljenom natječaju izbor moći biti obavljen među brojnijom konkurencijom, stoji u službenoj objavi Grada Opatije.
Prije upućivanja prijedloga Upravnom vijeću Festivala, gradonačelnik, njegovi zamjenici Ernie Gigante Dešković i Marina Gašparić te predsjednica Upravnog vijeća dr. Lorena Bašan obavili su razgovore sa svim kandidatima.
O raspisivanju novog natječaja Upravno vijeće odlučit će naknadno. Do imenovanja ravnatelja, ustanovu nastavlja voditi v. d. ravnateljice mr. sc. Zlata Torbarina, koja je na čelu gradske organizacije za kulturu od 1. siječnja ove godine, nakon što je dotadašnji ravnatelj Elvis Stanić podnio ostavku, provevši u ”vrućoj fotelji” nepunu godinu dana.
Davor Žic / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Tko želi biti ravnatelj Festivala @ Opatija
Elvis Stanić: Dobio sam izvrsnu umjetničku ponudu
Elvis Stanić podnio ostavku
Predstavljen novi ravnatelj Festivala
Elvis Stanić novi ravnatelj Festivala
___________________________________________________________________________________________
Liburnija.net; Vaše online novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga