Festival kave @ Opatija

kafeOpatija – Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji najavljeno je 3. izdanje Festivala kave, koje će se održavati od 26. – 28. ožujka u Opatiji. Svečano otvaranje Festivala kave ove će se godine ponovno upriličiti u Ugostiteljskoj školi, u petak, 26. ožujka u 15 sati. Domaćini najavljuju još jedan spektakularan postav koji će, za razliku od prošlogodišnjeg retro izdanja, ove godine imati modernističku crtu. Nastavak manifestacije bit će u subotu i nedjelju kada će, poučeni prošlogodišnjim iskustvom, domaćini festivala ponuditi u svojim objektima kavu za svega 5 kuna, a uz to će još ponuditi brojna iznenađenja.
Tako će vološćanski restaurant Le Mandrać, iz svoje majstorske radionice, gostima ponuditi slasticu: crni čokoladni gateau u odori od espressa, koji će se prodavati po promotivnoj cijeni u kombinaciji s kavom. Legendarni opatijski caffe bar Tik tak će, za vrijeme festivala, svojim gostima ponuditi gratis Panna Cottu na bazi kave uz svaku kavu, a vrhunski će hrvatski barista Domagoj Trusić, prezentirati umjetnost pripremanja espressa i cappucina na bazi Porto kave kroz Latte i caffe Art.
Kavane Grand u hotelu 4 opatijska cvijeta i Wagner u hotelu Milenij, a u suradnji sa tvrtkom Franck, svojim će gostima ponuditi i promotivnu prodaju torte na bazi kave, Barista show, prezentaciju napitaka kao i nagradnu igru. Hotel Bristol će, u svojoj kavani Palme, a u suradnji sa Julius Meinl kavom, ponuditi svojim gostima koktele na bazi kave, tortu i mignon na bazi kave, a i ”Coffee to go” kava će također stajati svega 5 kn. U Festivalu kave sudjeluje i hotel Mozart čiji su majstori za ovu prigodu pripremili i ”Carsku kavu” uz koju idu i Mozart kolač i čokoladni kruh po recepturi iz 18. stoljeća.
festival_kave
Još jedan legendarni opatijski kafić, onaj s imenom Kit, sudjeluje u ovogodišnjem opatijskom blagdanu kave. U suradnji s Dan cafeom, tamo će se gostima nuditi i razni kokteli na bazi ovog napitka. I, na kraju, kavana hotela Imperial koja će dati svoj doprinos festivalu i to brojnim događanjima: nastupom mažoretkinja, nastupom klape, predavanjem i prezentacijom ”illy capuccino arta ” u režiji najboljeg hrvatskog bariste, degustiranjem posebne vrste kave, izložbom fotografija, izložbom malih aparata za kavu, živom glazbom i plesom, a kao posebna atrakcija tu će biti i gatara koja će gatati iz kave. U kavani Imperial svečano će i završiti ovogodišnje izdanje Festivala kave.
Bit će tu i animacija, zabave, a poseban glazbeni i putujući Caffe Trio zabavljat će goste u svim objektima. Što drugo reći osim vam preporučiti da obavezno dođete u Opatiju, da uživate u čarima ovog posebnog napitka, da si priuštite vrhunsku kavu za svega 5 kuna a da se uz to i dobro zabavite, zaključili su organizatori.
Ivan Mellor

error: Content is protected !!