Festival kave u Opatiji donosi pregršt događanja obavijenih aromom gorko-slatkog napitka

Arhiva

Arhiva

Tijekom predstojećeg vikenda brojni opatijski ugostitelji i hotelijeri pripremit će jedinstvenu ponudu napitaka i slastica od kave, a među mnogim događanjima u gradu izdvaja se izložba dizajnerskih šalica i povijesti proizvoda svjetski poznatog proizvođača kave Illy koja je official coffee partner ovogodišnjeg Festivala kave.

Opatija – Aromom kave odisat će opatijske ulice idućeg vikenda, 11. i 12. travnja, kada se održava novo izdanje Festivala kave u Opatiji. Dva dana posvećena gorko-slatkom napitku pružit će Opatijcima i posjetiteljima grada prigodu da uživaju u najboljim mješavinama i brendovima kave posluženih iz ruku vrhunskih barista, ali i u nizu drugih događanja poput izložbi, koncerata i radionica.

dani_kave_ugostiteljska_skola_opatija_2013_1

Ovogodišnji Festival kave u Opatiji održat će se u suradnji s renomiranim brandom Illy kao official coffee partnerom, što će rezultirati nizom atrakcija među kojima se ističe Illy coffee bike koja će sintagmu ”coffee to go“ pretvoriti u doslovni doživljaj pripremajući kavu ”na dva kotača“ svim zainteresiranim prolaznicima, te zanimljivim događanjima poput izložbe dizajnerskih Illy šalica ”Surrounding Coffee with Art“ u Villi Angiolini. Izložba na kojoj će biti predstavljene umjetnički oslikane šalice s potpisima velikih imena poput Picassa ili Dalija, te povijest Illy limenki, trajat će od 11. travnja do 10. svibnja, a u vrijeme Festivala kave ulaz će biti slobodan. Osim same izložbe, na kojoj će biti ekskluzivno predstavljena i unikatna Illy šalica dizajnirana posebno za Festival kave u Opatiji, Villa Angiolina tijekom dva dana predstojećeg vikenda ugostit će niz zanimljivih radionica posvećenih prepoznavanju kvalitete kave i razlike među sortama Arabica i Robusta, umijeću pripremanja espressa i cappuccina te tehnikama pripreme i transformacije kave.

– Illy Caffè, sa sjedištem u Trstu, proizvodi i prodaje jedinstveni brend espresso kave i svjetski je lider u segmentu visoko kvalitetne kave. Kompanija oduvijek pokušava komunicirati kroz umjetnost. U Opatiji, unutar Ville Angioline, Illy će ispričati povijest Illy art kolekcijskih šalica – šalice koje su postale umjetničko platno kreativnosti najvećih suvremenih svjetskih umjetnika – i svojih inovativnih limenki uz intrigantno putovanje kroz tehnologiju i dizajn koji traje punih 80 godina, kazala je Daria Illy, direktorica poslovnog razvoja u kompaniji Illy Caffè.

U Festival kave uključeni su i brojni opatijski ugostitelji i hotelijeri, koji su za vikend – u subotu 11. i nedjelju 12. travnja – pripremili posebnu ponudu napitaka i slastica na bazi kave.

– Kava je neizostavan dio svakog dana većine ljudi, no tijekom predstojećeg vikenda ona neće biti samo usputna misao, već glavna zvijezda čitavog događanja, i sigurno je da će svima šalica kave koju kušaju tih dana u Opatiji dugo ostati u sjećanju. Drago mi je da se iz godine u godinu uključuje sve veći broj ugostitelja i hotelijera u ovu manifestaciju, i mislim da će svima koji prošeću Opatijom biti težak izbor odlučiti koju od svih tih izvrsnih ponuda isprobati, kazala je direktorica Turističke zajednice Suzi Petričić.

festival_kave_2015_opatija

Osim kave i slastica, ovaj će festivalski vikend u Opatiji ponuditi i niz dodatnih događanja, kao što je završetak Festivala neovisnih kazališta, ali i koncerti u sklopu festivala zborske glazbe ”We are singing Adriatic“ koji će se održati u subotu 11. travnja. Ispred Ville Angioline u 17 sati nastupit će zbor Laura Benizzi iz Italije, te u 17:30 sati zbor Vokalni Studio Rijeka, a u Crkvi sv. Jakova od 20 sati nastupit će ženski zbor ”Santa Cecilia“ iz Italije te muški zbor ”Gorniczy Chor Meski“ iz Poljske.

Ljubitelji fizičkih aktivnosti i boravka na svježem i čistom zraku mogu se uključiti u programe Hrvatskog festivala sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju koji počinje, također, u subotu 11. travnja u 10 sati na Ljetnoj pozornici.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!