Festival Kvarner: Koncert ansambla za ranu glazbu ‘Repicco’ ovog petka u Gervaisu

Festival Kvarner: Koncert ansambla za ranu glazbu ‘Repicco’ ovog petka u Gervaisu

...ilustracija...

— Ansambl za ranu glazbu ‘Repicco’ bio je finalist natjecanja za ranu glazbu (York Early Music Competition, UK, 2013) i dobitnik nagrade publike iste godine na festivalu Ambronay u Francuskoj, nakon čega su im se otvorila vrata europskih pozornica i nastupi s najboljim europskim ansamblima i orkestrima, najavili su organizatori iz Festivala Kvarner.

Opatija – Koncert ansambla za ranu glazbu ‘Repicco’ održat će se ovog petka, 25. listopada s početkom u 20.30 sati, u centru Gervais Opatija.

– EU projekt “EEEMERGING+” (Emerging European Ensembles) dobio maksimalni iznos potpore Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu u Briselu (EACEA), a Festival Kvarner jedan od partnera. Projektom najavljujemo koncertom “Les Neveux de Corelli” ansambla za ranu glazbu (Kinga Ujszàszi – violina, Jadran Duncumb – teorba). Ansambl za ranu glazbu ‘Repicco’ bio je finalist natjecanja za ranu glazbu (York Early Music Competition, UK, 2013) i dobitnik nagrade publike iste godine na festivalu Ambronay u Francuskoj, nakon čega su im se otvorila vrata europskih pozornica i nastupi s najboljim europskim ansamblima i orkestrima, najavili su organizatori iz Festivala Kvarner.

Uz podršku programa Creative Europe, ovaj inovativni projekt posvećen mladim ansamblima za ranu glazbu trajat će od rujna 2019. do veljače 2023.

– Rezultat je to suradnje devet europskih partnera. To su: Centar kulturnih susreta Ambronay (Francuska) kao voditelj projekta, Festival Kvarner – Opatija (Hrvatska), Konzervatorij u Ateni (Grčka), Nacionalni forum za glazbu – Wrocław (Poljska), Festival de Torroella de Montgrí (Španjolska), Internationale Händel-Festspiele Göttingen (Njemačka), Centro di musica Antica della Fundazione Ghislieri – Pavia (Italija), Centar za ranu glazbu Riga (Latvija), National Centre for Early Music – York (Ujedinjeno Kraljevstvo). U razdoblju od 2014. do 2018., u program EEEMERGING bila su uključena 32 ansambla i 371 umjetnik iz 25 zemalja. Definirana su četiri cilja – identificirati, izabrati, promovirati i uvježbavati najperspektivnije ansamble u nastajanju, dodali su organizatori.

Koncertni program 25. listopada – “Les Neveux de Corelli”
F. M. Veracini (1690. – 1768.): Sonata quinta, op. 1
Preludio – Corrente – Aria – Giga
F. Couperin: Concert Royale No. 2
Prèlude – Allemande Fuguée – Air Tendre – Air Contre Fugué – Echos
S. L. Weiss (1687. – 1750.): Passacaglia in Re maggiore
A. Corelli (1651. – 1713.): Sonata quarta, op. 5
Adagio – Allegro – Vivace – Adagio – Allegro
N. Matteis Jr. (1690. – 1749.): Fantasia per violino solo
F .M. Veracini: Sonata Accademica No. 12 op. 2
Passagallo – Capriccio Cromatico – Adagio – Ciacona

Ulaz na koncert je slobodan!