Festival Liburnicon 2013. – ovogodišnje izdanje festivala u znaku pirata @ Opatija

Arhiva Liburnija.net

Arhiva Liburnija.net

Ovogodišnji Liburnicon će također ugostiti Cheryl Morgan, svjetski poznatu književnu kritičarku koja se specijalizirala za područje fantastične i znanstveno-fantastične književnosti, a počasna gošča Liburnicona 2013. je slavna američka autorica Jacqueline Carey, svjetski poznata po serijalu “Kushielovo nasljeđe”. Detalje provjerite u nastavku teksta.

Opatija – Festival znanstvene fantastike i fantastike “Liburnicon” održati će se 23. i 24. 8. 2013. u posebno uređenom prostoru Osnovne škole “R. K. Jeretov”. Program će obuhvaćati sadržaje bogate predavanjima, zabavnim sadržajima, projekcijama, performansima, radionicama, koncertima, izložbama, te brojnim društvenim igrama, a sve će upotpuniti specijalne fantastične dekoracije, sve u skladu sa glavnom temom ovogodišnjeg Liburnicona – piratima.

U znaku pirata!!!

U znaku pirata!!!

– Kao i svake godine, i ove očekujemo cijeli niz poznatih znanstvenika (Korado Korlević, Davor Jadrijević, Ratko Martinović, Aleksandar Žiljak, Ivo Turk itd.) i TV lica (voditelj Krešimir Mišak), a počasni gost Liburnicona 2013. je slavna američka autorica Jacqueline Carey, svjetski poznata po serijalu “Kushielovo nasljeđe”, čije su prve knjige prevedene na hrvatski jezik i izdane od strane našeg prestižnog izdavača Algoritma, kazao nam je Ivan Cerovac ispred organzatora, udruge Kulturni front.

Ovogodišnji Liburnicon će također ugostiti Cheryl Morgan, svjetski poznatu književnu kritičarku koja se specijalizirala za područje fantastične i znanstveno-fantastične književnosti.

– I na ovom Liburniconu očekujemo izvrsnu posjećenost (preko tisuću posjetitelja), a program koji nudimo biti će namijenjen svim dobnim skupinama. Za djecu do 10 godina organizirana je dječja čarobnjačka škola sa raznovrsnim edukativnim sadržajem, za mlade preporučamo zabavne originalne Liburniconske igre, radionice i kvizove, dok za starije i odrasle preporučamo izvrsna predavanja i prezentacije koje će zadovoljiti svačije ukuse. Uz sve navedeno, posjetitelje očekuje bogati nagradni fond naših sponzora, te raznolika ponuda izlagača, a posebno se treba naglasiti izložba slika naše mlade umjetnice Karin Bogdanić, dodao je Cerovac.

Za kraj dodajmo da su headlineri ovogodišnjeg izdanja festivala – grupe Belfast Food i Shamrock.

Publika na predavanjima @ Liburnicon 2012.

Publika na predavanjima @ Liburnicon 2012.

Ivan Mellor / Liburnija.net
Foto: Marijan Gvozdić

error: Content is protected !!