Festival Opatija lani ostvario rekordne prihode: Programi privukli 120 tisuća posjetitelja

Festival Opatija lani ostvario rekordne prihode: Programi privukli 120 tisuća posjetitelja

Eros Ramazzotti na Ljetnoj pozornici

Ernie Gigante Dešković poručio je kako je ova gradska ustanova tijekom prošle godine ostvarila cjelogodišnji program bez stanke, koji je privukao gotovo 120 tisuća posjetitelja.

Diana Krall

Opatija – Festival Opatija tijekom prošle godine ostvario je porast broja gledatelja, ali i rekordne prihode od gotovo 4,3 milijuna kuna.

– Festival Opatija je za 2019. imao nekoliko ciljeva: povećanje broja posjetitelja, nastupi velikih međunarodnih imena, povećanje raznovrsnosti programa i povećanje vlastitih prihoda. Zadovoljni smo što smo postigli sve zacrtane ciljeve i za nas je protekla godina bila vrlo uspješna. To je također jedan od razloga zbog čega ćemo ovu 2020. uspješno prebroditi usprkos korona-krizi koja je jako udarila našu profesiju, kazao je ravnatelj Ernie Gigante Dešković.

Poručio je kako je ova gradska ustanova tijekom prošle godine ostvarila cjelogodišnji program bez stanke, koji je privukao gotovo 120 tisuća posjetitelja.

– Svi prostori kojima se raspolaže bili su u pogonu, a zbog paralelnih programa ostvareno je više događanja nego što je dana u godini. Raznovrsnost ponude je nama važna kako bi svatko pronašao nešto za sebe pa smo imali nastupe popularnih glazbenika, kazališne predstave za djecu i odrasle, kino projekcije, klasičnu glazbu, predavanja, izložbe, kongrese, partyje… Ipak, 2019. će ostati zapamćena po tome što smo Opatiju definitivno etablirali kao jednu od najvažnijih koncertnih destinacija u Hrvatskoj. Pored uvijek najboljeg od domaćih snaga, prvo se 2018. prekinuo višegodišnji post velikih međunarodnih glazbenika sa Zuccherom i Dire Straits Ex., a 2019. tu su održane ekskluzive Diane Krall i Erosa Ramazzottija, koji su od hrvatskih gradova nastupili isključivo u Opatiji. Vjerujem da nije potrebno objašnjavati ogromne pozitivne učinke koje takvi događaji imaju za cijelu destinaciju, a već je poznato da u tom pravcu nastavljamo. Korona je ove godine odgodila međunarodna događanja tako da ćemo u njima uživati 2021., a ovu godinu će se zaokružiti s najboljim iz bliže okolice, kazao je Dešković.

Ernie Gigante Dešković

Iskazao je i zadovoljstvo financijskim rezultatima koji će Festivalu Opatiji pomoći da lakše prebrodi kriznu 2020. godinu.

– Smisao Festivala nije puka zarada, ali živimo u vremenu kada je to jako važno stoga veseli podatak da smo tijekom 2019. uspjeli povećati prihode za 20,1 posto. Time smo završili 2019. godinu u plusu, a posebno veseli što je ostvaren rekord naše samostalne zarade za koju se borimo na tržištu s našim uslugama. Tijekom 2019. godine tim smo putem zaradili gotovo 4,3 milijuna kuna, i nastavili uzlazni trend nakon što je 2018. zarađeno 2,96 milijuna, 2017. 1,35 milijuna, a 2016. 0,85 milijuna. Ali ono najvažnije je da su svi ovi ciljevi ostvareni isključivo zaslugom vrijednih ljudi koji rade u Festivalu, stoga velika pohvala upravo njima, zaključio je ravnatelj Festivala Opatija.

 

error: Content is protected !!