VIDEO: Festival Opatija predstavio svibanjski program za ‘veliku dvoranu’ centra Gervais @ Opatija

Ernie Gigante Dešković i Elvis Stanić

Ernie Gigante Dešković i Elvis Stanić

Svečano otvorenje centra Gervais najavljeno je za petak, 28. travnja u 20 sati gala koncertom operne dive Natalie Ushakove u pratnji orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca Rijeka.

Opatija – Na Ljetnoj pozornici danas je održana tiskovna konferencija povodom predstavljanja programske djelatnosti za svibanj u organizaciji ustanove Festival Opatija. Program koji će se održati u ‘velikoj dvorani’ novoizgrađenog centra Gervais u Opatiji, predstavio je ravnatelj Festivala Opatija, Ernie Gigante Dešković i opatijski glazbenik i skladatelj, Elvis Stanić.

Svečano otvorenje centra Gervais najavljeno je za petak, 28. travnja u 20 sati gala koncertom operne dive Natalie Ushakove u pratnji orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca Rijeka.

Ernie Gigante Dešković

Ernie Gigante Dešković

U nedjelju, 7. svibnja u 20 sati u centru Gervais koncert na kojem će predstaviti svoj novi nosač zvuka snimljen s Oslo Symphony Orchestra najavio je sam glazbenik, Elvis Stanić. Novi projekt predstavlja Stanićev iskorak u orkestralnu glazbu, a u Hrvatskoj će ga ekskluzivno predstaviti uz Opatijski Komorni Orkestar – OKO. Cijena ulaznice iznosi 50 kuna, odnosno 30 kuna s popustom za studente i umirovljenike.

Krajem svibnja, 21. u 20 sati, na pozornicu Gervaisa dašak Dalmacije, u kombinaciji s talijanskim kanconama i opernim arijama donose proslavljena Četiri tenora – Đani Stipaničev, Vladimir Garić, Marko Škugor i Marko Pecotić. Cijena ulaznice je 70 kuna, s popustom 50 kuna.

Dan nakon svečanog otvorenja, u subotu, 29. travnja, prva publika centra bit će upravo ona najmlađa – s početkom u 11 sati Kazalište Tvornica lutaka iz Zagreba upoznat će ih s dogodovštinama slavnog stripovskog junaka Popaja i njegove družine, u predstavi pod nazivom „Hrabri mornar“.

Sljedeća predstava za djecu na rasporedu je u nedjelju, 14. svibnja u 17 sati kada gostuje omiljeni Teatar Naranča iz Pule s predstavom prema motivima iz 1001 noći – Aladdin. Cijene ulaznica za kazališne predstave za djecu iznose 20 kuna.

Elvis Stanić

Elvis Stanić

Odrasli ljubitelji kazališne umjetnosti doći će na svoje u utorak, 2. svibnja u 20 sati kada će pozornica GERVAIS ugostiti Satiričko kazalište Kerempuh iz Zagreba s predstavom Ante Tomića i Rajka Grlića „Ustav Republike Hrvatske“, priču o četvero vrlo različitih ljudi koje je sudbina iznenada učinila međusobno ovisnima, priču o ljubavi i mržnji, hrabrosti i kukavičluku, erotici i netrpeljivosti prema drugima i različitima. Teatar Gavran dolazi u Opatiju s najambicioznijom predstavom u proteklih četrnaest godina – „Parovi“. U majstorskim dijalozima i upečatljivim karakterima koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, uživat ćemo u četvrtak, 11. svibnja s početkom u 20 sati. Kazališni program zaključit će najpopularnija i u Opatiji dugo iščekivana predstava zagrebačkog Teatra Exit, „Kauboji“, u petak, 26. svibnja u 20 sati.

Cijene ulaznica za kazališne predstave „Ustav Republike Hrvatske“ i „Kauboji“ iznose 70, s popustom 50 kuna, dok je cijena ulaznice za kazališnu predstavu „Parovi“ 60 kuna, a popustom 40 kuna.

U pauzama između glazbenih i kazališnih poslastica, publika će uživati u aktualnim filmskim naslovima, blockbuster premijerama četvrtkom i matinejama animiranih avantura za najmlađe subotom. Cijena ulaznice za filmske projekcije iznosi 25 kuna, dok je za premijere i 3D filmske projekcije uvećana za 5kn.

Ulaznice u pretprodaji mogu se kupiti u Dallas Recordsu u Rijeci, u caffe baru „Nad Urom“ na IV. Katu robne kuće Korzo u Rijeci, u Newsoundu u Matuljima, te online na www.mojekarte.hr

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net