Festival Opatija raspisao natječaj za radnike u KTC-u: Traži se domar, blagajnik i kinooperater @ Opatija

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, KTC Opatija izgradnja feb2017

Inače, među novootvorenim radnim mjestima za koje se ukazala potreba zbog izgradnje KTC-a jest i ono savjetnika ravnatelja Festivala Opatija, za koje još nije raspisan natječaj.

Opatija – Festival Opatija raspisao je tri natječaja za nove djelatnike, koji će biti zaposleni na nova radna mjesta otvorena zbog povećanog obima posla nakon skorog ”porinuća” Kulturno-turističkog centra Gervais.

Tako se na puno radno vrijeme i uz ugovor na neodređeno traži jedan domar koji treba imati završenu osnovnu ili srednju školu te jednu godinu iskustva, jedan blagajnik – administrator koji može očekivati dvokratno radno vrijeme te rad vikendom i praznikom također uz zaposlenje na neodređeno, puno radno vrijeme, a kojem je uvjet zaposlenja završena četverogodišnja srednja škola.

Najviše postavljeni uvjeti su oni za radno mjesto tehničkog organizatora – kinooperatera, koji bi uz završenu četverogodišnju srednju školu trebao imati i vozačku dozvolu te pet godina radnog iskustva na poslovima tehničke struke. Što se tiče uvjeta rada, očekuje ga ista situacija kao i kolegu blagajnika: rad na puno radno vrijeme, ugovor na neodređeno, ali rad u poslijepodnevnoj smjeni te vikendom i praznikom.

Natječaji su objavljeni na stranicama zavoda za zapošljavanje, i to uz rok prijave do 14. travnja. Činjenica da je određen mininalni rok za prijavu, ali i da natječaj nije objavljen na službenim stranicama Festivala Opatije i Grada Opatije, neke je političke aktere poput vijećnika SDP-a Danka Žitinića navelo na tvrdnju da se radi o netransparentnom postupku, pa se razvila i aktivna rasprava na društvenim mrežama o ”namještenim” natječajima.

Inače, među novootvorenim radnim mjestima za koje se ukazala potreba zbog izgradnje KTC-a jest i ono savjetnika ravnatelja Festivala Opatija, za koje još nije raspisan natječaj.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!