Festival susjedstva Opatija ovog četvrtka u Centru Gervais

Festival započinje prezentacijom aktivnosti susjedstva, nastavlja se predstavom Eko oštija nakon čega slijedi preuzimanje vremenske kapsule od susjedstva Drenova

Opatija – Grad Opatija poziva sve zainteresirane na Festival susjedstva Opatija koji će se, u sklopu Europske prijestolnice kulture (EPK) i programskog pravca 27 susjedstava, u četvrtak, 15. listopada 2020. održati u Centru Gervais.

Program se otvara u 18:00 sati prezentacijom aktivnosti u sklopu susjedstva Opatija 2018.-2020. kroz kratka predstavljanja rezultata i dojmova i osobna svjedočanstava aktera pojedinih aktivnosti (govornici na tribini, voditelji radionica, pobjednici i sudionici natječaja OKiZA, volonteri akcija pošumljavanja, autori izložbi, mladi sudionici street art festivala i brojni drugi “susjedi”).

U 18:30 sati održat će se predstava Eko oštija.
(Eko oštija je glazbeno – scenska predstava glumaca amatera i glazbenika profesionalaca, prožeta glazbenim brojevima i simpatičnom konverzacijom između sudionika predstave koji oživljavaju stare domaće aforizme Primorja i Kvarnera, a koja za ovu priliku dobiva svoju posebnu “eko” verziju. Glumci/glazbenici: Zoran Kinkela Mežnjar, Andy Cech, Zoran Ravnić, Dražen Turina Šajeta, Damjan Grbac.)

Oko 19:30 sati upriličit će se preuzimanje vremenske kapsule od susjedstva Drenova i polaganje predmeta u kapsulu susjedstva Opatija u kojem sudjeluju predstavnici Udruge Žmergo, Grada Opatija, predstavnici PGŽ-a, Grada Rijeke i Rijeka 2020.

Druženje se nastavlja uz domjenak i glazbu s prigodnim programom u 20:00 sati. U sklopu programa organizirat će se izložbe fotografija “Lungomare u tišini” i “Međugeneracijska solidarnost” te prezentacija grada Beča kao partnera susjedstva Opatija.

VAŽNO!
Kapacitet prostora održavanja je ograničen na 100 sudionika, nakon čega ulaz zainteresiranima više neće biti moguć. Na ulazu u Centar Gervais potrebno je dezinficirati ruke osiguranim dezinfekcijskim sredstvom, ostaviti svoje osobne podatke (ime i prezime te broj telefona), a nošenje zaštitnih maski je obavezno. Sjedenje će biti organizirano uz dovoljnu fizičku distancu među posjetiteljima. Ukoliko imate temperaturu 37,2 ili više i/ili respiratorne probleme, kao i ako pripadate rizičnim skupinama, molimo Vas da ostanete kod kuće te na taj način zaštitite sebe i druge.

Nositelj inicijative je Udruga Žmergo. Susjedstvo Opatija dio je programskog pravca 27 susjedstava u sklopu projekta Rijeka 2020 Europske prijestolnice kulture. Festival se realizira u suradnji i partnerstvu s Gradom Opatija, Gradskim društvom Crvenog križa Opatija (Klub 60+) i Savjetom mladih Grada Opatije.

Program je za posjetitelje besplatan i otvoren bez prethodne najave.

error: Content is protected !!