Festival vatrometa donosi rapsodiju glazbe i vatrenih koreografija ove subote @ Opatija

festival vatrometa_2014

Posljednja subota lipnja tradicionalni je termin za Festival vatrometa u Opatiji, koji će na plaži Slatina 6. godinu zaredom predstaviti uzbudljiv piromuzički spektakl praćen nastupom vrhunskih glazbenika i vještih žonglera, uličnih zabavljača te ”akrobata vatrom”.

Abbey road moment by Dellboys

Abbey road moment by Dellboys

Opatija – Uzbudljivu eksplozivnu i emotivnu rapsodiju, mješavinu glazbe i spektaklularnih koreografija na nebu iznad Slatine skladat će novo izdanje Festivala vatrometa, koje će se održati u Opatiji u subotu, 25. lipnja na praznik Dana državnosti.

Tradicionalno, posljednja subota u lipnju u Opatiji pripada ovom pirotehničkom spektaklu, a ove godine točno u 19 sati otvorit će ga nastup grupe Love Runners, čije su pitke etno-jazz i latino melodije idealna glazbena kulisa za toplo lipanjsko predvečerje. Osim na nebu, vatreno će biti i na samome kupalištu Slatina, gdje će svoje zadivljujuće vještine predstaviti ulični zabavljači i žongleri te ”akrobati s vatrom” koji će prirediti ”Fire Show”.

Brudafunk

Brudafunk

Grupa Dellboys od 21 sat ubrzat će ritam večeri rock’n’roll glazbom, i tako uvesti gledatelje u prvi ”vatrometni plotun”, odnosno Baby vatromet posebno osmišljen za najmlađe oko 22.15 sati, i to uz glazbenu podlogu iz popularnog animiranog filma ”Malci”. Glavna točka večeri, piromuzički vatromet započet će oko 23.30 sati i donijeti brojnim gledateljima okupljenima na Slatini i obalnom šetalištu središnji spektakl večeri u kojem će raskošne koreografije biti povezane s glazbom slavnih filmskih hitova. Nastavak zabave na glavnom opatijskom kupalištu, i nakon posljednje ”eksplozije na nebu“” osigurat će Brudafunk Band.

– Festival vatrometa spada među naše najposjećenije manifestacije, a taj jedinstveni koncept u kojem su spojeni glazba i vatromet u proteklih šest godina se etablirao kao jedan od centralnih opatijskih ljetnih događanja, koje donosi posebnu živost i uzbuđenje Slatini i Opatiji, kazala je direktorica Turističke zajednice Suzi Petričić, pozvavši građane i posjetelje Opatije da dožive spektakl koji svake godine donosi nova uzbuđenja i iznenađenja.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!