FOTO: Film o karizmatičnom Mercuryju na trgu hotela Royal uvod u ljetni program u Milenij hotelima @ Opatija

queen_freddie_mercury_food_movie_hotel_royal

Ova projekcija najbolji je uvod u bogate ljetne programe i na trgu hotela Royal, ali i ostalim hotelima grupacije Milenij hoteli koji započinju 01.06., a i ove godine uključuju gostovanja vrhunskih glazbenika, velike tematske evente, filmske projekcije. Trg hotela Royal za vrijeme Solo Positivo Film Festivala postaje ljetno kino te će uz opatijsku ljetnu pozornicu biti druga glavna lokacija za projekcije filmova. Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

Opatija – Na terasi hotela Royal u petak navečer je održano peto izdanje projekta ‘Film, Food & Music’ večeri posvećeno karizmatičnom frontmanu Queena Freddieju Mercuryju. ‘Freddie Mercury – The Great Pretender’ glazbeni dokumentarni film osvojio je nekoliko velikih filmskih nagrada, a prikazuje hedonističku osobnost ove legende britanske rock glazbe. Budući da o grupi Queen postoji već veliki broj ostvarenja redatelj Rhys Thomas usredotočio se na Freddija i na njegove solo projekte na kojima je radio izvan grupe. Uz opsežne arhivske snimke intervjua s Freddiejem te koncertnih nastupa, videosnimki i dosad neviđenog osobnog materijala, u filmu su se mogli vidjeti i razgovori s prijateljima i kolegama koji dobro ocrtavaju portret čovjeka iza imidža superzvijezde. Uz Mercuryja se u filmu pojavljuju Roger Taylor, Brian May, Montserrat Caballé, Matt Lucas.

queen_freddie_mercury_food_movie_hotel_royal_1

Ovaj koncept povezuje film, glazbu i uživanje u finim delicijama kojih nije nedostajalo ni na ovoj posljednjoj prijeljetnoj projekciji. Domaćini su pripremili tri posebna ‘Mercury’ menija te su svi poklonici uživali u najboljim hrvatskim pršutima, sirevima, ali i ribljim namazima i salatama. I sve to na fantastičnoj lokaciji, šarmantnom trgu Holiday Platz ispred hotela Royal, koji zrači posebnim ugođajem te se s njega pruža neopisivo lijepi pogled na opatijsku luku i more. Ovaj ugođaj još više je došao do izražaja na sinoćnjoj dvosatnoj projekciji kojoj je prisustvovalo 60ak fanova. Ugodna i topla svibanjska večer, film i glazba legendarnog Mercuryja na otvorenom uz zvjezdano nebo i fine specijalitete mogu ukratko opisati iznimno ugodnu atmosferu koja je sinoć vladala na trgu hotela Royal.

Ova projekcija najbolji je uvod u bogate ljetne programe i na trgu hotela Royal, ali i ostalim hotelima grupacije Milenij hoteli koji započinju 01.06., a i ove godine uključuju gostovanja vrhunskih glazbenika, velike tematske evente, filmske projekcije. Trg hotela Royal za vrijeme Solo Positivo Film Festivala postaje ljetno kino te će uz opatijsku ljetnu pozornicu biti druga glavna lokacija za projekcije filmova.

Terasa hotela Milenij ovo ljeto postaje središte vrhunskog glazbenog projekta. Milenij hoteli u suradnji sa Jacquesom Houdekom, nesumnjivo najvećim vokalnim autoritetom u Hrvatskoj, pripremaju niz od sedam gala koncerata na kojima će ugostiti najveća pjevačka imena. Prvi koncert održava se u četvrtak 02.07. na kojemu će se Jacquesu pridružiti Tereza Kesovija te svaki sljedeći četvrtak redom Vanda Winter, finalisti The Voice-a Nina Kraljić, Ema Gagro, Dino Petrić i Mateo Pilat, Marko Tolja, Ivana Kindl, Davor Pekota i Live Jazz Band, Renata Sabljak te virtuoz na violini Antun Stašić.

queen_freddie_mercury_food_movie_hotel_royal_2

‘Uz gala koncerte Jacquesa i vrhunskih glazbenika, pripremamo i veliki glazbeno scenski spektakl upravo na trgu hotela Royal 03.07.2015. – očekuje nas ‘Great Gatsby Night’. Ovaj spektakl u pravom smislu te riječi vjerno će dočarati atmosferu 20-tih godina, Art Deco-a, Jazz Age, klasičnu američku literaturu uz veliki broj izvođača, statista i glumaca, big band, glazbenih iznenađenja, itd.’ najavila je Ranka Gismondi, event manager u Milenij hotelima i dodala da je ovo posebno događanje prije svega namijenjeno za goste hotela, a ulaz za vanjske goste moguć je isključivo uz posebne pozivnice.

Uz prije navedena velika događanja sve goste terasa i kavana Milenij hotela očekuju svakodnevni glazbeni programi na terasi hotela Milenij, terasi hotela Continental, Cantinetti Sveti Jakov, u Grand hotelu 4 opatijska cvijeta i hotelu Royal.

Veliku fotogaleriju pogledajte na ovom linku

N. Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net