Filmovi LFF-a večeras u Villi Antonio, Bambi Molestersi se otkazuju

Večerašnji će program zbog kiše biti održan u Villi Antonio, po ustaljenom rasporedu (prvi programski blok počinje u 20.30, a drugi u 22.45). Međutim, organizatori sa žaljenjem objavljuju da za večeras zakazan koncert grupe The Bambi Molesters neće biti održan.

Opatija – Kiša je ljubitelje domaćeg dokumentarnog filma ”protjerala” s njihovog uobičajenog utočišta, ičićanske lučice, u zatvoren prostor Ville Antonio u koji se naguralo više od stotinu ljudi, a brojni su ostali i pred vratima. Pretposljednjeg festivalskog dana, u petak, program je otvorio doks „Marijine“ redateljice Željke Sukove koja ga je predstavila zajedno sa suprugom, ujedno montažerom i snimateljem toga filma, Alešom Sukom.

– – Ovo zapravo nije film, nego intimni poklon za našu baku koja je umrla prije sedam godina i koja se uvijek bojala da će biti zaboravljena. A poklon je uspio, jer, eto, s filmom baka putuje po svijetu, kazala je Sukova. U prvom je programskom bloku prikazan i film ”Veliki dan” redatelja Đure Gavrana, dok je u drugom bloku publika gledala ”25. Sat” Tomislava Mršića i film ”Bosanoga (sasvim slučajna smrt)” Morane Komljenović . Kiša nije spriječila ni da se održi glazbeni program, pa je funk Dj Gdin. Smeđi Šećer glazbu puštao u Lounge baru ”Monokini” u Opatiji kamo se preselilo veselo festivalsko druženje.

I večerašnji će program zbog kiše biti održan u Villi Antonio u Opatiji (Vladimira Nazora 2), po ustaljenom rasporedu (prvi programski blok počinje u 20.30, a drugi u 22.45). Međutim, organizatori sa žaljenjem objavljuju da za večeras zakazan koncert The Bambi Molestersa neće biti održan. Svejedno nas očekuje još jedna, iako posljednja, sjajna filmska večer. U 20.30 bit će prikazan Regionalni program s filmovima ”Drug Ferlin” i ”Jalova zemlja” te izbor iz omnibusa ”Crossover(s)”. U 22.30 bit će proglašeni pobjednici 10. Liburnia Film festivala, po izboru žirija i publike. Nakon proglašenja slijedi posljednji programski blok festivala u kojem će biti prikazani filmovi nastali u produkciji Restarta: ”Noćna”, ”I’m Nobody” i ”Blokada”, film s kojim će završiti 10. Liburnia Film Festival.

Davor Žic / Liburnija.net