Filmovi @ Ljetna pozornica

princ_perzijaOpatija – Mjesec srpanj, iaoko ne obiluje filmovima kao što smo inače navikli (što znači da je, s druge strane, veći broj ostalih kulturno zabavnih događaja), donosi neke dugo očekivane i najavljivane poslastice.
Večeras na Ljetnoj igra Priča o igračkama 3 – i to predpremijera – ako je suditi po prva dva nastavka crtanog filma, biti će to dobra zabava za mališane ali i njihovu pratnju. Nakon putovanja dječjom maštom, slijedi put u srednjovjekovni Bliski istok: 10. i 11. srpnja dolazi Princ Perzije: Pijesak vremena, jedini ovosezonski akcijski-pustolovni spektakl, smješten u srednjevjekovne mistične krajeve Perzije. Ovaj film obiluje vrhunskom scenografijom kao i kvalitetno iskorištenom kompjuterski generiranom slikom (CGI), a glavne uloge tumače Jake Gyllenhal i Gemma Arterton.
13. srpnja na repetroaru je ”obnovljena” Strava u ulici brijestova, za sve one koji se žele prisjetiti zašto je Freddy Kruger kultni horor protagonist, nakon koje će se na velikom platnu naći Zakon ulice, akcijski triler u kojem glavne uloge imaju Richard Gere i Ethan Hawke, brutalan i realan film koji publiku od početne do odjavne špice drži u napetosti.
Od 16. srpnja kreće serijal repriza – prvo Avatar, američka znanstvena fantastika, za one koji ga do sada nisu stigli pogledati, zatim (17.-18.07.) Carrie, Samantha, Charlotte i Miranda stižu, nakon premijere u 6. mjesecu, ponovo na Ljetnu pozornicu u sklopu filma Seks i grad 2, a 22. srpnja vraća Tražeći Erica, francuska komedija, nominirana za Zlatnu palmu na Cannes film festivalu 2009. godine.
Repo men, SF triler u kojem su Liev Schreiber i Jude Law u glavnim ulogama, na Ljetnoj će se zavrtiti 23. srpnja a 27. i 28. srpnja na rasporedu je još jedna predpremijera – akcijska komedija Noć i dan koja donosi Toma Cruisea i Cameron Diaz ponovo zajedno na filmskom platnu.
Posljednja dva dana, dva potpuno oprečna filma – Mlijeko tuge, peruanska drama o životu žena obilježenih ratnim traumama, dobitnik Zlatnog medvjeda 2009.godine, za zahtjevniju publiku na repertoaru će se naći 29. srpnja, dok dan kasnije stiže najpoznatija romantično-fantastična priča – Sumrak saga: Pomrčina s najvećom produkcijom do sad i superzvijezdama Robertom Pattinsonom i Kristen Stewart, čiji treći nastavak još jednom nudi vječnu ljubavnu priču za sve generacije.
The Ramones – I Don’t Want To Grow Up

Maja Monar / liburnija.net
Vezane vijesti:
VIDEO: Filmovi @ Ljetna pozornica
Dox Week @ Ljetna
VIDEO: Filmovi na Ljetnoj

error: Content is protected !!